Roda'46 - Abcoude eindigde in 0-0

FC Abcoude laat winst liggen

Op een ijskoud Burgemeester Buiningpark in Leusden heeft FC Abcoude de winst in de uitwedstrijd tegen Roda’46 laten liggen. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0. Voor Abcoude vervelend omdat naaste concurrenten SO Soest en Weesp wel wisten te winnen. Ook Roda’46 had niet veel aan dit gelijkspel, aangezien het hekkensluiter VSV op gelijke hoogte ziet komen.

De eerste helft is van beide partijen niet best. Beide ploegen komen niet verder dan elkaar aftasten. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Beide keepers kunnen het in deze eerste helft rustig aan doen, want er zijn nauwelijks doelrijpe kansen. Die zijn op de vingers van één hand te tellen.

In de 8e minuut zien we Yom Visscher van Roda’46 over schieten. Drie minuten later een gevaarlijk schot van Tom de Ridder dat net naast het doel van keeper Jeffrey IJmker van Abcoude draait. Ook Abcoude laat in de eerste helft nog wel iets van zich horen. In de 15e minuut van de wedstrijd wordt Jeroen Püttmann in de diepte aangespeeld . Hij neemt de bal mee, schiet hard met de wreef, maar ziet zijn schot over het doel van Roda’46 verdwijnen. Acht minuten later een kopbal van Martijn Groen. Keeper Thijs Janssen tikt de bal weg. In de rebound schiet Jeroen Püttmann opnieuw over.

Jeffrey IJmker houdt zijn doel schoon namens Abcoude

De tweede helft is levendiger. FC Abcoude valt meer aan en gaat op zoek naar een voorsprong. Trainer Rini van Roon ondersteunt het meer aanvallende spel met twee snelle wissels. In de 60e minuut verlaten Terence Koswal en Dennis Püttmann het veld. Voor heb komen Niek remijn en Immanuelson Duku.

Vanaf dat moment komt Roda’46 er niet echt meer aan te pas. Aanvallen van de Leusdenaren worden al snel gesmoord en FC Abcoude dringt aan. Nu ontstaan er langzamerhand ook meer doelrijpe kansen. In de 71e minuut een scherpe voorzet van Duku vanaf de rechterkant. De bal bereikt in het centrum de meegelopen Martijn Groen, maar zijn kopbal gaat net over. Niet lang daarna is het diezelfde Martijn Groen die de bal schitterend lobt richting de goal van Roda’46. Iedereen telt de goal, maar de bal gaat er net overheen.

Roda’46 – Abcoude eindigde in 0-0 in Leusden

Vanuit een corner krijgt Immanuelson Duku in de 79e minuut de bal op de rechterzijde aangespeeld. Hij trekt iets naar binnen richting het doel van Roda’46 en schiet de bal met de buitenkant van de schoen snoeihard in. Keeper Janssen van Roda’46, die zou uitgroeien tot matchwinnaar, stopt de bal. Vier minuten later een kans voor Niek Remijn, maar ook zijn schot is een prooi voor keeper Janssen. In de 84e minuut is het Martijn Groen die vanaf links Duku weet te bereiken. Hij schiet over.

Hoekschoppen volgen elkaar in snel tempo voor Abcoude op. Dat leidt tot hectische momenten voor het doel van Roda’46, maar elke keer is daar weer de keeper. In de slotfase lijkt het af en toe wel prijsschieten. FC Abcoude krijgt de bal er niet in. Beide ploegen moeten genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Daarmee zal Roda’46 nog het meest tevreden zijn.