Vorig seizoen scoorde Martijn Groen tegen Pancratius. Foto: Hans van Dijk

FC Abcoude overklast en passeert Pancratius

De ongeslagen reeks onder Ton Bras is door FC Abcoude met een week verlengd. De zondag tweedeklasser was met duidelijke cijfers veel te sterk voor Pancratius, dat het daarmee ook passeerde op de ranglijst: 4-0. Martijn Groen was met drie treffers de grote man voor de thuisploeg.

“We hebben een fantastische eerste helft gespeeld, ik heb echt genoten”, was Bras lovend over zijn ploeg. In het eerste kwart van de wedstrijd was het verschil al duidelijk gemaakt. Nadat Gioney Capello de score had geopend, zorgde Martijn Groen in de elfde minuut vanaf elf meter voor de 2-0. Tien minuten later vond de spits opnieuw het net en leek de wedstrijd al beslist met 3-0 op het scorebord.

20160410-_HVD0239

“Het klassenverschil was eheel duidelijk te zien”, vervolgt de oefenmeester. “Je merkt dat Pancratius geen zelfvertrouwen meer heeft na zes nederlagen op rij. Bij ons loopt het nu allemaal goed en vandaag lieten we dat goed zien. We hebben echt heel goed gespeeld.” De eindstand werd uiteindelijk op 4-0 bepaald nadat Groen met ruim een uur op de klok voor zijn derde van de middag tekende.

20160410-_HVD0331

FC Abcoude klom zo over Pancratius heen en staat nu achtste, vier punten boven de nacompetitiestreep. Met nog vier wedstrijden te gaan rekent Bras zich echter nog niet veilig. “Over twee weken kunnen we ons tegen FC Weesp zo goed als zeker veilig spelen. Naar een derde periodetitel kijken we nog niet (drie punten voorsprong op Weesp en Hoofddorp, red.). Dat komt pas als we veilig zijn. Het spel en de sfeer zorgen in ieder geval voor veel vertrouwen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!