FC Abcoude pakt drie hele belangrijke punten na lastige week

FC Abcoude kan na twee nederlagen op rij weer naar boven kijken in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Ton Bras, die door het ontslag van Joey van Leijenhorst een lastige week kende, won op eigen veld met 1-0 van concurrent NVC. Hoewel het verschil met de ‘veilige nummer tien’ slechts op doelsaldo is, wil de oefenmeester nog niet te ver op de zaken vooruit lopen. “We hebben nog zo’n zeventien punten nodig.”

“De spelersgroep heeft het heel goed opgepakt”, zegt de nieuwe trainer over de afgelopen week. “Het is natuurlijk een nederlaag voor de club dat Joey (van Leijenhorst) moest vertrekken en ik was zelf ook het liefst pas in de voorbereiding van start gegaan. Maar het is zoals het is, een besluit van de clubleiding.”

In de eerste wedstrijd van Bras als hoofdtrainer van FC Abcoude kreeg NVC twee grote mogelijkheden om de score te openen. Dat lieten de gasten na, waar Nabil Amankour in de 35ste minuut met de openingstreffer van kon profiteren: 1-0. “Daarna was het een redelijk gelijkwaardige wedstrijd. Wij gaven niet heel veel weg, maar creëerden zelf ook bijna niets. Gelukkig hebben we de voorsprong over de streep kunnen trekken.”

Bras: “Natuurlijk is deze overwinning heel belangrijk, hier zaten we smachtend op te wachten. Ik had ‘m liever twee of drie weken geleden gepakt, toen zaten we er al heel dicht bij en dat was ook beter geweest voor Joey. Maar deze zege voelt nu wel erg fijn, dit hadden we echt nodig.”

Met de drie punten doet FC Abcoude goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van Ton Bras staat nu op een elfde plaats. VVA/Spartaan en Hoofddorp zijn de volgenden die op de rol staan, allebei concurrenten. “We zijn er nog lang niet hoor. Ik heb tegen de spelers gezegd dat we nog zo’n zeventien punten nodig hebben uit de laatste tien wedstrijden om ons veilig te spelen. En we zullen van week tot week leven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Nabil Amankour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)