FC Abcoude pas laat langs Houten

In een buitengewoon matig duel, dat maar niet op gang wilde komen,  is FC Abcoude er pas laat in geslaagd om de overwinning naar zich toe te trekken. Het was uiteindelijk aanvoerder Robbert de Vries (41) die in de 76e minuut uit een hoekschop de zege en daarmee de drie winstpunten voor de thuisploeg veilig kon stellen.  Door deze overwinning nestelt Abcoude zich steviger op de vierde plaats in de zondag tweede klasse B en is het de nummers twee en drie tot op twee punten genaderd.

Eigenlijk een wedstrijd om snel te vergeten, want veel spektakel was er niet te beleven op sportpark De Hollandse Kade. Beide ploegen tasten elkaar vanaf het begin van de wedstrijd af. Er wordt van beide kanten rommelig gespeeld. Kansen zijn er in de beginfase nauwelijks. In de 7e minuut van de wedstrijd een eerste speldenprik van de thuisploeg. Een laag schot van Immanuelson Duku wordt gemakkelijk gepakt door doelman Jeffrey Deegens van Houten.

In de 21e minuut moet Abcoude op voorsprong komen. Een voorzet vanaf de linkerkant van het veld bereikt de meegelopen Stefan Groen. Zijn kopbal is goed gericht, maar raakt de paal. Vijf minuten later probeert Niek Remijn het met een schot van afstand, dat gemakkelijk wordt gepakt door de keeper van Houten. In de 27e minuut gaat Immanuelson Duku alleen op de keeper af. Zijn inzet is te zwak en onzuiver.

Roy Janssen (Abcoude) kopt weg

Daarna zakt het niveau van de wedstrijd verder in. Beide ploegen zijn niet in staat een vuist te maken. Wel zien we in de 40e minuut van de wedstrijd nog een grove overtreding. Ter hoogte van de middenlijn wordt Fabian van de Bunt hard onderuit gehaald door Jacques Schagen van Leeuwen van Houten. De scheidsrechter bestraft de overtreding met geel, terwijl hier een rode kaart wel op zijn plaats zou zijn geweest.

Ook de tweede helft begint rommelig. Houten lijkt iets sterker te worden en begint het Abcoude soms wat moeilijk te maken. In de 62e minuut een scrimmage voor het doel van Abcoude. Het lukt de thuisploeg ternauwernood om de bal weg te krijgen. Drie minuten later krijgt Houten aan de linkerkant van het veld ter hoogte van de zestien meter een vrije trap.  Wesley Kinis schiet de bal keihard langs de muur van Abcoude, maar keeper Jeffrey IJmker is alert. Met een flitsende reactie weet hij de inzet tot corner te verwerken.

Stefan Groen (Abcoude) kopt

FC Abcoude wisselt in de 70e minuut. Ron Weber verlaat het veld en wordt vervangen door Loek Schings. Een minuut later kan Immanuelson Duku alleen op de keeper van Houten af. Opnieuw is zijn schot veel te zwak en daarmee een gemakkelijke prooi voor keeper Deegens van Houten. In de 76e minuut van de wedstrijd een hoekschop van Abcoude vanaf de linkerkant. De bal wordt ingekopt, maar van de lijn gehaald. De rebound is voor Robbert de Vries en die kopt wel raak en zet Abcoude daarmee op een 1-0 voorsprong.

Houten legt zich niet zomaar bij een nederlaag neer en probeert in de slotfase meer druk te zetten in de richting van het doel van Abcoude. In de 84e minuut is Houten dichtbij de gelijkmaker. Een snoeihard schot van Wesley Kinis wordt echter door keeper Jeffrey IJmker van Abcoude op fenomenale wijze gekeerd. Niet lang daarna een tegenstoot van Abcoude. Niek Remijn moet scoren, maar wordt binnen de zestien meter onderuit gehaald. De scheidsrechter ziet er niets in en laat doorspelen.

Daarna levert het duel geen echte wapenfeiten meer op. Abcoude sleept drie dure winstpunten binnen.  Volgende week een lastig uitduel tegen Hoofddorp, dat vandaag op eigen terrein Roda´46 met 1-0 opzij zette.

Verslag en foto’s: Rob Baarda