FC Abcoude verliest van koploper

In de thuiswedstrijd tegen koploper Magreb ’90 heeft FC Abcoude niet voor een stunt kunnen zorgen. Abcoude speelde weliswaar een prima wedstrijd, maar uiteindelijk was het toch Magreb ’90 dat de volle winst mee naar Utrecht mocht nemen. Na negentig minuten stond er een verdiende 0-2 overwinning voor de gedoodverfde kampioen op het scorebord. Gemakkelijk ging het niet voor Magreb ’90, want er was zelfs een eigen goals van Abcoude nodig om de tegenstander op weg te helpen.

FC Abcoude kwam goed uit de startblokken. Magreb ’90 wordt al vroeg in de aanval aangepakt. Beide ploegen spelen een hoog tempo. Het spel speelt zich in eerste aanleg voornamelijk op het middenveld af. In de 9e minuut een schot van Niek Remijn van Abcoude dat recht in de handen van keeper Hoogewoning van Magreb ’90. Vijf minuten later een kans voor Magreb. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt rakelings langs het doel van Abcoude gekopt.

In de 34e minuut opnieuw een goede mogelijkheid voor Magreb ’90. Een hard schot van Abdelilah Taki gaat net over het doel van Abcoude. Tien minuten voor rust moet Abcoude noodgedwongen wisselen. Niek Remijn valt geblesseerd uit en wordt vervangen door Michael Amoafo. In de 36e minuut is Abcoude dichtbij een voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkerkant van de zestien meter wordt door Stijn Meijers langs de muur geschoten maar de keeper van Magreb kan de inzet stoppen.

Magreb komt op voorsprong in de 39e minuut. Een voorzet van de rechterkant wordt in eerste aanleg slecht gekopt door Robbert de Vries. De bal komt op het hoofd van Fabian van de Bunt en zijn kopbal verdwijnt achter keeper Jeffrey IJmker (0-1). Vlak voor rust kan Magreb de voorspring zelfs uitbouwen, maar ditmaal weet Jeffrey IJmker het harde schot goed te keren.

In de tweede helft schakelt Magreb een tandje bij. Abcoude moet zich beperken tot verdedigen. En dat lukt de ploeg van trainer Rini van Roon goed, want de ploeg speelt bijzonder georganiseerd.Toch krijgt Magreb wel goede mogelijkheden.  In de 55e minuut redt Dennis Püttmann van Abcoude de bal van de lijn. Ruim tien minuten later een snelle aanval van Magreb over de linkerkant. Het schot op doel van Abcoude is zuiver, maar komt via de binnenkant van de paal terug in het veld.

Twintig minuten voortijd een dubbele wissel bij Abcoude. Michael Amoafo verlaat geblesseerd het veld. Voor hem komt Mark van Lith. Ook Fabian van de Bunt, niet helemaal fit, gaat van het veld en hij wordt vervangen door Haresh Kanhai. De wissels geven Abcoude extra aanvallende impulsen. De ploeg neemt het initiatief over en creëert verschillende mogelijkheden. De gelijkmaker lijkt in de lucht te hangen. Tot doelpunten komt het echter niet. Of er wordt naast geschoten of de goede keeper van Magreb staat in de weg.

De wedstrijd wordt beslist in de 86e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant bereikt Mimoun El Kadi. Die kan vrijuit inschieten en brengt de stand op 0-2. Abcoude probeert het daarna nog wel, maar komt niet meer tot scoren. Een verdiende overwinning voor Magreb ’90.

“Een nederlaag waar je rekening mee houdt”, verklaarde trainer Rini van Roon na afloop van de wedstrijd. Hij was tevreden over de wijze waarop Abcoude had gespeeld. “De organisatie was goed. Jammer dat we vlak voor rust schlemielig op achterstand komen”. Niettemin geeft dit toch vertrouwen voor de komende wedstrijden.”

In de ranglijst wordt Abcoude gepasseerd door NVC.  FC Abcoude staat nu op een 5e plaats. Hoofddorp komt door een overwinning op SO Soest op gelijke hoogte, maar heeft een aanmerkelijk slechter doelsaldo.

Foto’s en verslag: Rob Baarda