Home / Algemeen / FC Abcoude verspeelt winst in slotminuut tegen ZSGOWMS

FC Abcoude verspeelt winst in slotminuut tegen ZSGOWMS

In de zondag tweede klasse B heeft ZSGOWMS in de absolute slotfase van de wedstrijd een punt uit het vuur gesleept tegen FC Abcoude. Een inschattingsfout van de 18-jarige doelman Bas Bogers zorgde er voor dat Marceo Rigters de 1-1 voor open doel kon binnen schieten. “We lieten de mogelijkheden liggen om zelf 0-2, 0-3 te maken, dus dit is heel jammer”, baalde Abcoude-trainer Tonnie Bras na afloop.

Het duel tussen de nummer twee en nummer elf van de ranglijst was over negentig minuten gezien in evenwicht. De eerste helft waren de bezoekers in het roodblauw feller en de duels werden veelal gewonnen. De wil van beide elftallen om het doel van de ander te bereiken was er, maar de strijd werd grotendeels op het middenveld uitgevochten en het was een dood spelmoment waaruit de eerste treffer viel. Jamèl Magnée veroorzaakte een hoekschop door onzuiver terug te koppen naar doelman Randy Sanches. Hij werd vervolgens geklopt door Niek Remijn die hard en zuiver binnen kopte en na twaalf minuten was de stand al 0-1. Dat begin beloofde veel, maar buiten een kopbal op de lat aan de andere kant van ZSGOWMS-aanvoerder Barry Tjeertes waren de eerste 45 minuten weinig kansrijk.

De theepauze had, met name de thuisploeg, energie gegeven om op zoek te gaan naar een doelpunt. In het strafschopgebied van Abcoude konden ze maar moeizaam voor gevaar zorgen, al moest doelman Bas Bogers wel een aantal keer in actie komen. Schoten van afstand van Kemal Gezer en een vrije trap van Barry Tjeertes werden goed gekeerd. De grootste kansen in de tweede helft waren, ondanks het aandringen van de witzwarten, voor Abcoude. In de slotfase had de ploeg van Tonnie Bras meerdere mogelijkheden om het duel te beslissen. Invaller Ismael Markelo liet het na om oog-in-oog met Randy Sanches de rust te bewaren en te scoren.

In de blessuretijd viel de gelijkmaker vervolgens uit het niets. Een hoge bal met een even zo hoge stuit werd verkeerd ingeschat door doelman Bogers en waar Marceo Rigters de hele wedstrijd uitstekend bewaakt werd door het verdedigende centrale duo van Abcoude, kon hij plotseling voor open doel raak schieten. Daarmee deelden de twee ploegen de punten, maar beide trainers hadden op meer gehoopt.

“Eigenlijk ben ik niet tevreden, alleen over de tweede helft”, aldus ZSGOWMS-trainer Murat Böke.”Ik heb de jongens nog gewaarschuwd dat Abcoude ontzettend gevaarlijk is uit dode spelmomenten en dat daar niks weggegeven mag worden, want zo voetballen ze. Dan is het zuur dat de goal daaruit valt.”

Slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden zorgt er mede voor dat de ploeg van Böke onderin blijft hangen. “Het zal de afgelopen weken niet mee, maar de vorm was goed”, aldus de oefenmeester. “Dus het wordt tijd dat we eens een wedstrijd winnen, want dan gaat het misschien eens lekker lopen.”

Met de winterstop nu voor de deur was er bij Bras al vrij snel na afloop van het duel ruimte voor een tevreden gevoel over de eerste seizoenshelft. “Dit is nu echt even zuur, maar als je kijkt naar de hele eerste helft van het seizoen hebben we leuke dingen laten zien. We zijn nog steeds een ploeg om rekening mee te houden.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Jimmy Miltenburg
Foto’s: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)