FC Abcoude wint met minimaal verschil van Saestum

FC Abcoude heeft de eerste wedstrijd voor lijfsbehoud in de zondag tweede klasse winnend weten af te sluiten. De ploeg van Ton Bras won op eigen veld van derdeklasser Saestum. Een doelpunt van Niek Remijn was genoeg om het verschil te maken: 1-0.

“Voetballend waren wij iets beter, maar het verschil was niet heel groot”, vertelt Bras. “Het was een gelijkopgaande wedstrijd, ik denk 55% voor ons en 45% voor Saestum. Datzelfde gold voor het aantal kansen, vier om drie. Een gelijkspel had dus ook gekund.”

Toch was het FC Abcoude dat na zeventig minuten de score opende door een treffer van Niek Remijn: 1-0. “Het duurde inderdaad wel even. Na dat doelpunt zijn we niet meer in gevaar gekomen. We hadden zelfs de kans om verder uit te lopen, maar dat zou eigenlijk geflatteerd zijn.” De grootste mogelijkheid in de slotfase was voor A-junior Sander Snoek, alleen kon hij zijn invalbeurt niet bekronen met een doelpunt.

“Na vier wedstrijden zonder overwinning, kunnen we dit wel goed gebruiken”, aldus Bras. “Het is zeker nog niet gespeeld. Wij zijn voetballend wel iets beter, maar Saestum beschikt over drie gevaarlijke aanvallers. Verder dan de wedstrijd van zondag wil ik nog niet kijken. De kans dat wij doorgaan, schat ik op 55% en Saestum 45%. Het verschil is nog heel klein, dus we moeten eerst zondag zien te winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)