FC Abcoude wint van beter SDO

“Dit zijn wel heel lekkere overwinningen”, aldus trainer Rini van Roon van FC Abcoude. De tegenstander is gewoonweg beter, maar toch win je de wedstrijd. En daarmee sloeg Rini van Roon de spijker op zijn kop, want SDO was de betere. De ploeg uit Bussum speelt verzorgd voetbal en moet daarmee tot de betere in de tweede klasse B worden gerekend. Niettemin was het FC Abcoude dat met een 2-1 overwinning de drie winstpunten in eigen huis pakte.

Op een ijzig koud sportpark De Hollandse Kade is de eerste mogelijkheid om te scoren voor Abcoude. In de 5e minuut van de wedstrijd bereikt een lang gespeelde bal Immanuelson Duku. Hij kan gericht op het doel van SDO schieten, maar de bal gaat over. Twee minuten later een vrije trap voor SDO ter hoogte van de zestien meter lijn. Het schot is snoeihard, maar keeper Jeffrey IJmker kan de bal met de vuisten wegwerken.

Dennis Puttmann (Abcoude) in kopduel

Het is FC Abcoude dat in de 13e minuut van de wedstrijd op voorsprong komt. Michael Amoafo krijgt de bal op de linkerkant van het veld. Hij kan naar binnentrekken en haalt uit. Zijn schot wordt van richting veranderd door Mike van ’t Land van SDO. Keeper Rolf Hazelaar is kansloos (1-0). Vanaf dat moment heeft FC Abcoude niet veel meer in te brengen. De druk van SDO neemt toe en de thuisploeg wordt steeds verder teruggedrongen op eigen helft.

In de 24e minuut is het bijna raak voor SDO. Een snelle aanval over de rechterkant. Jeffrey IJmker komt uit zijn doel, maar wordt omspeeld. De meegelopen Roy Janssen kan de bal nog net voor de lijn wegglijden. Vlak voor rust wordt de inzet van SDO, dat feller in de wedstrijd zit, toch beloond. FC Abcoude krijgt de bal niet goed weg en het is Mike van ’t Land die voor SDO kan scoren (1-1). In de extra tijd van de eerste helft komt SDOP zelfs bijna op voorsprong. Dennis de Loos schiet in, maar keeper Jeffry IJmker van Abcoude kan redding brengen.

Fabian vd Bunt namens Abcoude aan de bal.

FC Abcoude komt in de tweede helft meer in de wedstrijd. Keeper Rolf Hazelaar van SDO is daar blij mee, want gedurende de eerste helft had hij het vaak bitterkoud en moest hij zichzelf warm houden. Al snel wisselt Abcoude. Loek Schings verlaat het veld voor Rezgar Kasim. Dat geeft iets meer rust op het middenveld. In de 62e minuut komt Abcoude op voorsprong. Een prachtige voorzet van Michael Amoafo vanaf de rechterkant bereikt de inkomende Niek Remijn, die heel fraai inschiet (2-1). Daarna zakt het bij SDO een beetje in. Daardoor komt de verdediging van Abcoude nauwelijks nog in de problemen. In de 75e minuut is SDO nog dichtbij een gelijkmaker, maar de doelman van Abcoude is alert. De hoge ballen voor het doel van Abcoude zijn een gemakkelijke prooi voor de verdediging.

Dennis Püttmann moet bij Abcoude in de 81e minuut geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Terence Koswal. Abcoude krijgt in de slotfase nog een goede kans om de voorsprong te vergroten. Een inzet van Immanuelson Duku wordt ternauwernood door Berry van ’t Land van de doellijn gehaald. Op slag van het eindsignaal zien we Michael Amoafo nog op de lat schieten.

Door deze overwinning nestelt FC Abcoude zich steviger op de 4e plaats in de ranglijst. De achterstand op de nummer twee en drie is slechts één punt. Wel hebben deze ploegen nog een wedstrijd minder gespeeld. Koploper SO Soest staat twee punten voor met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week kan Abcoude boven SO Soest uitkomen als het in Soest met de winst naar huis gaat. Het is nog steeds bijzonder spannend in de 2e klasse B.

Foto’s en verslag: Rob Baarda