Home / Homepage / FC Abcoude – Zeeburgia

FC Abcoude – Zeeburgia

De clash tussen FC Abcoude en Zeeburgia is dit weekend de wedstrijd van de week. De ontmoeting in de tweede klasse B is een krachtmeting tussen een ploeg in vorm, FC Abcoude, en een jonge en talentvolle ploeg en tevens nummer twee van de ranglijst, Zeeburgia.. Het Amsterdamsche Voetbal zal zoals gebruikelijk video opnames maken van het duel.

FC Abcoude staat momenteel op de zesde plaats en boekte afgelopen zondag een knappe overwinning bij Soest met 1-2. De zege kwam echter pas in de slotfase tot stand. De achterstand op de derde plaats (NVC) bedraagt echter maar twee punten. Die plek zou aan het eind van het seizoen wel eens voldoende kunnen zijn voor een plek in de nacompetitie. Ook in de derde periode heeft FC Abcoude een goede start gemaakt. Daarnaast strijdt de ploeg van Rini van Roon ook nog mee in het bekertoernooi. Het duel tegen AFC is verplaatst naar 4 april in verband met het feit dat Abcoude het duel graag op het hoofdveld wil spelen en daar niet over een lichtinstallatie beschikt.

Zeeburgia presteert de laatste weken erg wisselvallig. De ploeg van Mike Kolf ging van deceptie (verlies op eigen terrein tegen RODA’23) naar een hoogtepunt (Winst op het ongenaakbare Magreb’90) om vervolgens afgelopen zondag te verliezen van NVC in Naarden. Het jonge team van Kolf creëerde voldoende kansen maar wist niet tot scoren te komen en verloor met 1-0. De tweede plaats op de ranglijst heeft het voorlopig nog stevig in handen.

De eerste ontmoeting dit seizoen eindigde in Amsterdam in een 1-0 overwinning voor Zeeburgia.

De samenvatting van de wedstrijd van de week zal zondagavond rond 22:00 uur online verschijnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!