FC Almere boekt bij CJVV derde zege op rij

FC Almere heeft bewezen alle perikelen rond Maurice Ligeon, de clubleiding en even later ook Jimmy Simons nu echt achter zich te hebben gelaten. Onder leiding van Sandor Augustijn boekten de Almeerders op bezoek bij CJVV hun derde zege op rij en steeg daarmee naar de gedeeld tweede plaats in de zaterdag tweede klasse B.

In Amersfoort werden de gasten direct aan het begin op de proef gesteld. Een inzet van Gijs Keuning was na drie minutne niet gevaarlijk genoeg om Almere-doelman Gijs Roelofsen te verrassen en vlak daarna redde de doelman goed bij een mogelijkheid voor Manu De Ameida. Hierna kwam FC Almere beter in de wedstrijd, mede door het winnen van de duels. Na 25 minuten resulteerde dit zelfs in de openingstreffer. Mick de Blieck, die daarvoor nog een schuiver voorlangs zag gaan, gaf CJVV-doelman Michel van Hoorn met een prachtige lob het nakijken: 0-1.

In deze fase was FC Almere duidelijk de betere ploeg. Lesley Vlieger en Mitchel Rood zagen hun pogingen op de tweede Almeerse treffer in rook opgaan. Daarna nam CJVV iets meer het initiatief, al liet Roelofsen wederom zien in goede vorm te verkeren door handelend op te treden bij de inzet van Michel Beumer. Vlak voor rust zag de sluitpost ook een schot van Chris van Dasselaar rakelings naast zijn doel gaan.

Vijf minuten na de rust kwamen de Amersfoorters alsnog op gelijke hoogte. Roelofsen was geklopt bij een vrije trap van Wilfried Rietveld. Hierna werd het een spannende en vrij gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen door middel van hoekschoppen er niet in slaagden om op voorsprong te komen. Uiteindelijk was FC Almere het meest slagvaardig. Eerst zorgde Douwe Willemars met een strakke schuiver voor de 1-2 en in de 85ste minuut werd het duel definitief in het slot gegooid door invaller Jeffry Coersen.

“We hebben een mooie grep en willen graag voor elkaar werken. De routine in de ploeg maakt het compleet”, weet Augustijn. “Ons doel is om dit vast te houden met op een paar punten wat verbeteringen. De ploeg is leergierig en daar houd ik van.” Met negen punten uit de eerste vier wedstrijden deelt FC Almere de tweede plaats met TOV en Odysseus’91, op één punt achter koploper Victoria.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)