FC Almere doet zichzelf tekort tegen koploper Delta Sports ’95

FC Almere komt in de zaterdag tweede klasse B niet van de laatste plaats af. De ploeg van Jamal Yahiaoui liet zich van zijn goede kant zien tegen koploper Delta Sports ’95, maar zag dit niet beloond worden: 1-2.

De eerste helft waren de Almeerders de betere ploeg, met een paar goede mogelijkheden voor Koen Blommestijn en Kevin Vermeij. De bezoekers hadden het behoorlijk lastig om onder de druk uit te komen. Toch kwam Delta Sports ’95 in de 21ste minuut onverwachts aan de leiding. Casper Verboon opende op gelukkige wijze de score: 0-1. Ruim tien minuten later was FC Almere eindelijk trefzeker. Uit een voorzet van Peter van Dongen kopte Blommestijn de verdiende gelijkmaker binnen.

Het scoren gaat de Almeerders de laatste weken slecht af en dat ging ook na de rust zo door. Ook A-junior en debutant Rogier Arduin kon de thuisploeg niet aan de leiding helpen. Omdat een winnende treffer van FC Almere uitbleef, leek het duel af te stevenen op een gelijkspel. Totdat de gastheren tien minuten voor tijd een bittere pil te verwerken kregen. Nino van Jaarsveld kreeg de bal tegen zijn hand en scheidsrechter Bruggeling legde de bal hiervoor op de stip. Vanaf elf meter maakte Bram Heinen geen fout: 1-2.

Ook in de slotfase kreeg FC Almere nog genoeg kansen om een positief resultaat over te houden. Blommestijn en Arduin zagen hun pogingen gekeerd worden, Barry Smitz schoot voorlangs. Niet voor het eerst dit seizoen kregen de Almeerders te weinig voor het vertoonde spel en het aantal kansen.

“De eerste helft had het 3-1 moeten zijn in ons voordeel”, riep Yahiaoui na afloop. “We waren soms wat te gretig, waar Delta Sports ’95 goed van profiteerde. Maar gezien het hele duel hadden de punten in Almere moeten blijven. Het is een wet: als je niet scoort, doet de tegenstander dat wel.”

FC Almere blijft laatste staan, met slechts drie punten – de Almeerders moesten er eerder deze week één inleveren – uit acht wedstrijden. Volgende week wacht de degradatiekraker bij nummer voorlaatst TOV. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto: Herman de Wit