FC Almere door winst op TOV terug in de race

FC Almere heeft zich in de zaterdag tweede klasse B goed hersteld van twee nederlagen op rij. De ploeg van Sandor Augustijn maakte op eigen veld geen fout tegen TOV (2-0) en staat vier punten achter koploper Victoria. Ryan Postma tekende voor beide Almeerse treffers.

Beide ploegen voetballend erg aanvallend en kregen zodoende veel mogelijkheden om tot scoren te komen. TOV-spits Maurice van der Wilt mikte net naast, terwijl aan de andere kant van het veld Douwe Willemars en Nick Stots niet scherp genoeg waren in de jacht op de openingstreffer. Tim Suik was hier namens de gasten uit Baarn het dichtst bij. De paal stond een 0-1 in de weg.

In de tweede helft was FC Almere veel fanatieker en wilde snel zaken doen. De afwerking van Mitchel Rood was niet succesvol en Willemars zag zijn vrije trap rakelings naast het doel eindigden. Tien minuten na de rust lukte het de thuisploeg wel om de score te openen. Een loepzuiver genomen vrije trap van Ryan Postma verdween achter doelman Joffrey de Beer: 1-0.

“We kregen in de tweede helft meer grip op de wedstrijd”, zag Almere-aanvoerder Peter van Dongen. TOV kwam goed terug, zonder echt grote kansen te creëren. Vlak voor tijd verdubbelde FC Almere de voorsprong. Op aangeven van Tjeerd Hof maakte Postma zijn tweede treffer: 2-0.

Trainer Sandor Augustijn vond het een verdiende zege. “In de eerste helft hadden we veel moeite met de inzet van TOV. Na de rust pakten we de tegenstander eerder aan en dat werd uiteindelijk beloond.” De Almeerders blijven derde staan en hoeven nog niet afgeschreven te worden in de titelstrijd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.