FC Almere draagt rode lantaarn over aan TOV

FC Almere is hekkensluiter af in de zaterdag tweede klasse B. In het kelderduel werd TOV met 1-2 verslagen door de ploeg van Jamal Yahiaoui, dat hierdoor met vertrouwen naar de Almeerse kraker tegen Waterwijk kan toewerken.

In de eerste twintig minuten was TOV gretiger dan de bezoekers. Toch was de eerste grote kans voor FC Almere. Een goed schot van de jeugdige Rogier Aduin leverde nog geen treffer op. Aan de andere kant van het veld reageerde Almere-doelman Gijs Roelofsen alert op een inzet van Maurice van der Wilt. Laat in de eerste helft kregen de Almeerders de betere kansen. Peter van Dongen en Koen Blommestijn waren niet gelukkig in de afwerking, terwijl de inzet van Lesley Vlieger met kunst- en vliegwerk van de doellijn werd gehaald.

Na de pauze gaf FC Almere duidelijk de toon aan. De vele mogelijkheden werden echter niet verzilverd; iets wat ze dit seizoen al vaker niet lukt. Totdat Mike de Blieck na een klein uur spelen alsnog de score opende. De aanvaller haalde genadeloos hard uit voor zijn vijftigste treffer in het shirt van FC Almere: 0-1. Tien minuten later werd de marge verdubbeld. Aduin pikte de bal op en stiftte de bal zeer fraai over de verbouwereerde doelman.

De bezoekers hadden nog verder uit kunnen lopen, alleen lieten De Blieck en Vlieger dit na. TOV deed via Rutger van der Molen nog iets terug: 1-2. Toch wist FC Almere de zege over de streep te trekken. “Mooi dat we stand hielden en de laatste plaats konden overdoen aan TOV”, zei Yahiaoui na afloop.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.