FC Almere en TOV vermaken het publiek met puntendeling

In Baarn is er voor FC Almere een einde gekomen aan de reeks van drie overwinningen op rij. De ploeg van Sandor Augustijn was zeker in de eerste helft de betere ploeg, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel tegen TOV.

Vanaf het begin stelde beide ploegen alles in het werk om snel bij het doel van de tegenstander te komen. FC Almere was daar iets fanatieker in en legde haar wil op aan TOV. Nadat de gasten herhaaldelijk in de buurt van het strafschopgebied van TOV kwamen, was die ploeg juist het eerst echt gevaarlijk. Een schot van Maurice van der Wilt eindigde net langs het Almeerse doel.

In de tiende minuut opende FC Almere de score. Een mooie combinatie tussen Peter van Dongen en Jeffry Coersen bereikte Mitchel Rood, die TOV-doelman Joffreij de Beer geen schijn van kans gaf: 0-1. De gasten profiteerden hiervan en werden sterker. Uit de draai schoot Van Dongen na 27 minuten de 0-2 binnen. TOV kwam vervolgens goed terug en testte doelman Gijs Roelofsen een enkele keer uit. Vijf minuten voor de rust had de sluitpost van FC Almere geen verweer op de inzet van Sander Lambrechts toen hij profiteerde van een dekkingsfout: 1-2.

Bijna de hele tweede helft moesten de Almeerders met tien man spelen. Drie minuten na de hervatting kreeg Tjeerd Hofs voor een ongelukkige actie een rode kaart. Na ruim een uur spelen slaagde TOV er pas in om de overtalsituatie uit te buiten. Met een droge knal bracht Van der Wilt de thuisploeg op gelijke hoogte: 2-2.

Niet veel later had Van Dongen had antwoord klaar door FC Almere uit een voorzet van Barry Smit weer terug aan de leiding te brengen: 2-3. Hierna voerde TOV de druk op om een gelijkmaker te forceren. Dit lukte via Lambrechts, die de 3-3 eindstand op het scorebord bracht.

“In de eerste helft waren wij beter en hadden wij gezien de mogelijkheden meer afstand moeten nemen”, vond Augustijn. “Met tien man en diverse blessures zorgde ervoor dat de wedstrijd heel anders liep. Gezien de tweede helft kan ik met 3-3 vrede hebben. We blijven lekker meedoen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.