FC Almere haalt Nino van Jaarsveld en Nick Mulders terug van Huizen

In de zoektocht naar versterkingen om komend seizoen een nieuwe poging te wagen voor promotie naar de eerste klasse heeft FC Almere met Nino van Jaarsveld en Nick Mulders twee spelers terug naar Flevoland gehaald. Beiden komen over van Huizen en begonnen met voetballen in Almere-Haven.

Van het een komt het ander. Zijn goede vriend en kersverse collega Jerrol Korthuis hielp Van Jaarsveld aan een fulltime baan en als tegenprestatie vroeg Korthuis hem om naar FC Almere te komen. “Als hij ervoor kon zorgen dat ik aangenomen zou worden, beloofde ik hem te komen. Ik ken de club, de mensen. Het is een vriendenteam op niveau. De visie van de nieuwe trainer (Jamal Yahiaoui, red.) bevalt mij zeer goed en ik ben benieuwd hoe het zal gaan. De eerste indruk is zo positief dat ik ervan overtuigd ben dat we kampioen kunnen worden.”

Van Jaarsveld doorliep de hele jeugdopleiding van Almere City. Aan het eind van de rit kreeg hij geen contract, waarop de inmiddels 22-jarige centrale verdediger zijn geluk ging beproeven ‘over de brug’. “Ik dacht dat het wel goed zat: ik trainde mee met het eerste elftal, speelde wedstrijden in Jong Almere. Totdat ze vertelden dat ze teveel spelers op mijn positie hadden staan. Ik had nog maar twee weken om een club te vinden, zat met de handen in mijn haar. Alle selecties zaten eigenlijk vol. Opeens belde Huizen en misschien heb ik iets te overhaast de beslissing genomen om daar naartoe te gaan.”

Bij Huizen begon het allemaal goed. In het eerste seizoen, waarin promotie naar de Derde Divisie werd afgedwongen, maakte hij veel minuten. Totdat hij voorafgaand aan het tweede seizoen onenigheid kreeg met de trainer. “Ik werd de dupe van vriendjespolitiek. Hij had een nieuwe verdediger gehaald en die móest spelen. Ten koste van mij. Daardoor viel het tweede seizoen in duigen. Afgelopen jaar werd er gezegd dat iedereen weer op nul zou beginnen. Nou, niet dus, ook al kwam er een nieuwe trainer. Ik was er helemaal klaar mee.”

Twee maanden geleden besloot Van Jaarsveld zelfs de deur dicht te trekken. Hij maakte de degradatie van Huizen naar de eerste klasse daarom niet mee. “Er zijn dingen beloofd die niet zijn waargemaakt. Ik voelde mij daar niet thuis. Ik kom uit Almere, letterlijk om de hoek van FC Almere, en als je dan iedere avond naar Huizen rijdt met een naar gevoel en chagrijnig terug gaat, houdt het een keer op. Ik heb het werken een kans gegeven en dat heeft mij nu naar FC Almere geleid.”

Ook Nick Mulders maakt de oversteek van Huizen naar FC Almere. Hij speelde in de jeugd van Almere City en begon net als Van Jaarsveld met voetballen bij sv Almere, de voorganger van FC Almere. In Huizen maakt de twintigjarige rechtsback zijn minuten in het tweede elftal, dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse.

Foto: Huizen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)