Home / Algemeen / FC Almere heeft koppositie weer in handen

FC Almere heeft koppositie weer in handen

FC Almere gaat de winterstop in als koploper van de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Sandor Augustijn versloeg laagvlieger VVZ’49 met 3-1 en nam de koppositie weer over van Victoria, dat door een afgelasting niet in actie kwam.

Beide ploegen begonnen veelbelovend aan het duel. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Peter van Dongen was de inzet van Mitchel Smit niet zuiver genoeg. De aanvallen van Almere gingen vaak over teveel schijven, wat VVZ’49 in de kaart speelde. “Het duurde allemaal te lang”, oordeelde Augustijn. De gasten uit Soest kregen ook een paar kansen. Levi Parinussa zag zijn schot hoog over gaan en doelman Gijs Roelofsen moest handelend optreden bij een poging van Yakup Ozkul. De brilstand leek de rust te halen, totdat VVZ’49 een strafschop kreeg na een ongelukkige handsbal van Smit. Hidde Reitsma wist hier wel raad mee: 0-1.

Na de hervatting scheelde het weinig of FC Almere keek tegen een grotere achterstand aan. Joey van de Bedum vond echter Roelofsen op zijn weg. De Almeerders voerden vervolgens het tempo op. Invaller Nick Stots miste een goede mogelijkheid en Douwe Willemars schoot recht op doelman Jelle Bade. De druk op het Soester doel werd groter en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Uit een strakke voorzet van Mike de Blieck kopte Stots raak: 1-1.

VVZ’49 was even van slag en daar profiteerde Almere optimaal van. Lesley Vlieger promoveerde een vrije trap van Willemars tot een doelpunt: 2-1. De thuisploeg behield een behoorlijk veldoverwicht en kreeg kans op kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Uitblinker De Blieck zorgde uiteindelijk voor de 3-1 eindstand, na goed voorbereidend werk van Vlieger en Appie Ghoudou.

“Na de rust stond het bij ons beter en met een veel hoger tempo werd VVZ’49 met de neus op de feiten gedrukt”, vond trainer Sandor Augustijn. “De 3-1 overwinning was daarvan de beloning.” De Almeerders hebben twee punten voorsprong op Victoria, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)