FC Almere heeft niet genoeg aan punt in Uitgeest

Het districtsbekeravontuur van zaterdag tweedeklasser FC Almere is gestrand in de groepsfase. De ploeg van interim-trainer Sandor Augustijn kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Uitgeest en is daardoor uitgeschakeld.

FC Almere miste met Peter van Dongen, Kevin Vermeij, Tjeerd Hofs en Lesley Vlieger een paar ervaren krachten tegen de zondag eersteklasser. Desondanks gaven de gasten in de eerste helft de toon aan en kregen zij ook de betere kansen. Zo had een lob van Nicky Baggelaar een beter lot verdiend. Na twintig minuten kwam de voorsprong alsnog. Na goed werk van Scot Barkema schoot Barry Smitz de 0-1 binnen. Al snel kwam FC Uitgeest, dat genoeg had aan een gelijkspel, weer op gelijke hoogte. Het schot van Mark Dijkkamp werd voldoende van richting veranderd voor de 1-1.

Na de rust lieten beide ploegen veel kansen liggen. Vooral FC Almere had met ruim verschil kunnen winnen, maar spits Nick Stots stuitte diverse malen op Uitgeest-doelman Sven Koning. Een overwinning zat er niet meer in voor de gasten. “Als je zoveel kansen krijgt en je niet beloont door te scoren, loop je achter de feiten aan”, oordeelde interim-trainer Sandor Augustijn. Het is nog niet bekend wie er dit seizoen voor de groep staat. Tot die tijd neemt Augustijn de honneurs waar. “Zaterdag spelen we de eerste competitiewedstrijd (thuis tegen Victoria, red.) en daar houden we ons mee bezig.”

Verslag Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)