FC Almere herstelt zich tegen CJVV goed van twee misstappen

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich goed hersteld van de twee kostbare nederlagen op rij. Laagvlieger CJVV moest na de rust capituleren: 4-0. Zeven minuten aanzetten was voldoende voor de ploeg van Sandor Augustijn.

Halverwege stond er nog een brilstand op het scorebord. Beide ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd en kregen allebei twee goede mogelijkheden op een openingstreffer. Na de hervatting nam FC Almere direct het initiatief en kreeg ook een paar kansen. Aan de andere kant mocht de thuisploeg niet klagen dat Manu de Ameida namens CJVV een enorme mogelijkheid op de 1-0 onbenut liet.

In de zestigste minuut kwamen de Almeerders op een 1-0 voorsprong door een rake kopbal van Barry Smitz. Deze treffer brak de wedstrijd open. FC Almere drukte CJVV nog verder terug en de 2-0 kon niet uitblijven. Mitchel Smit was attent en rondde bekwaam af. Niet veel later gaf ook Mike de Blieck CJVV-doelman Michel van Hoorn geen schijn van kans: 3-0. In die zeven minuten tussen de 0-1 en 0-3 werd het verschil gemaakt door de gasten.

FC Almere speelde het duel rustig uit en het slotakkoord was direct ook het mooiste doelpunt van de middag. Douwe Willemars nam een voorzet van invaller Dyon Bakker vol op zijn pantoffel: 4-0. “Voor de rust speelden we te onrustig, maar na een paar afspraken in de rust liep het in de tweede helft veel beter”, zei een tevreden trainer Sandor Augustijn. “We voetbalden meer via de flanken en dat leverde al snel een doelpunt op. Na de 0-2 was het gespeeld.”

De Almeerders zijn mede door de nederlaag van koploper Victoria (0-1 tegen IJFC) weer helemaal terug in de titelstrijd. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.