FC Almere in slotfase onderuit in De Bilt

FC Almere heeft zich niet kunnen herstellen van de nederlaag vorige week tegen Geinoord. In en tegen De Bilt werd de ploeg van Sandor Augustijn in de slotminuut met een 3-2 nederlaag terug naar huis gestuurd en blijft daardoor derde staan in de zaterdag tweede klasse B.

De forse wind had veel invloed op het spel van beide ploegen. De Bilt ging daar in de eerste helft duidelijk beter mee om en kreeg genoeg mogelijkheden om de gasten op achterstand te zetten. FC Almere speelde veelal de lange bal, alleen kwam deze door de wind amper aan. Diverse aanvallen van de thuisploeg liepen echter op niets uit.

Een omhaal van Nick Stots was een prooi voor De Bilt-doelman Jos de Gram en ook een inzet van Mike de Blieck trof geen doel. Dat de thuisploeg vlak voor rust door Raymond van Nistelrooy een 1-0 voorsprong nam, was dik verdiend. Nog geen minuut later had het weer gelijk kunnen staan, maar Almere-spits Lesley Vlieger zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na de hervatting begon FC Almere veelbelovend. De eerste onderschepping van De Bilt zorgde echter voor een verdubbeling van de voorsprong. Vincent van Bueren maakte dankbaar gebruik van een dekkingsfout om de 2-0 op het scorebord te zetten. Hierna ging Almere op jacht naar de aansluitingstreffer en drukte het De Bilt meer naar achteren, wat niet hun sterkste punt is. De gasten speelden hier goed in en vonden via invaller Thiago Paraiso de aansluiting: 2-1.

De druk op het doel van De Bilt werd steeds groter, ook nadat Lesley Vlieger voor de gelijkmaker tekende. Bovendien moest de thuisploeg met tien man verder vanwege het geblesseerd uitvallen van een speler terwijl de drie wissels al gebruikt waren. Het leek op een puntendeling uit te draaien, totdat De Bilt na een charge van Tjeerd Hof op Robin Notenboom werd bestraft met een strafschop. Scheidsrechter Ferit Akkaya was resoluut, vanaf elf meter maakte Redouan Boussoufi geen fout en bezorgde zijn ploeg op die manier de volle winst: 3-2.

“Voor de rust speelden wij ver onder de maat. De 1-0 was terecht, al had het ook erger kunnen zijn”, zei Almere-trainer Sandor Augustijn na afloop. “Na de rust viel de 2-0 te snel, maar herpakten wij ons goed door gelijk te maken. Alleen om dan in de slotminuut toch de deksel op de neus te krijgen, is zuur.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.