FC Almere knikkert DWS uit de beker

FC Almere heeft zich ten koste van DWS geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker. De ploeg van Jamal Yahiaoui won met 3-0 en revancheerde zich hiermee van de ontluisterende nederlaag tegen JSV Nieuwegein (5-1).

DWS begon nog goed aan het duel. De eerste kansen waren voor Lancine Bamba en Mehmet Karaca, maar beide pogingen werden goed verwerkt door Almere-doelman Gijs Roelofsen. Hierna beet FC Almere meer van zich af. Nadat Nick Stots de paal trof, was het in de 38ste minuut wel raak. Uit een vrije trap van Peter van Dongen kopte Mitchel Smit de 1-0 binnen. Nog voor de rust had Mike de Blieck de 2-0 op zijn schoen; zijn poging ging over het doel van DWS.

De bezoekers, onder leiding van Said Chiddi, probeerden ook in de tweede helft het heft in handen te nemen, in de jacht op de gelijkmaker. Dit duurde niet lang. FC Almere kreeg kans op kans om het duel te beslissen, maar liet dit na. Met ruim een uur spelen op de klok vergrootte Gary Bouwmeester, op aangeven van Van Dongen, alsnog de marge: 2-0. De slotfase werd éénrichtingsverkeer. In de slotminuut bepaalde De Blieck de eindstand op 3-0.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag Herman de Wit
Archieffoto Felipe Bujan | DWS-trainer Said Chiddi

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)