FC Almere komt met winst goed weg bij Loosdrecht

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere het goede resultaat van vorige week vast weten te houden. Op bezoek bij Loosdrecht won de ploeg van Maurice Ligeon met het kleinst mogelijke verschil, door een doelpunt van Lesley Vlieger: 0-1.

Beide ploegen kregen al vanaf het begin van de wedstrijd genoeg kansen. Eerst had FC Almere geluk dat een strak schot van Maikel van de Water rakelings over het doel ging, aan de andere kant kwamen de gasten goed terug. Nick Stots wist op fraaie wijze Lesley Vlieger in scoringspositie te brengen en hij zette FC Almere in de twaalfde minuut op een 0-1 voorsprong. “Nick deed dit subliem en gaf mij een niet te missen kans, waar ik natuurlijk gretig gebruik van maakte”, aldus de doelpuntenmaker.

20161008-loosdrecht-almere-foto-herman-de-wit-2

Nog geen twee minuten later had Loosdrecht gelijk moeten maken, maar wist Niek Huizinga nog net op de doellijn redding te brengen. De kansen gingen op en neer, FC Almere wist dat het geen gemakkelijke middag zou worden. Zelf kregen de gasten mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen, maar Stots en Vlieger wisten deze niet te verzilveren. Het bleef tot de rust een wedstrijd die twee kanten op kon. In de 0-1 tussenstand kwam echter geen verandering meer.

In de tweede helft kwam Loosdrecht beter voor de dag en kreeg het meer vat op de wedstrijd. Kansen op de 1-1 werden onbenut gelaten, mede doordat doelman Gijs Roelofsen de nul wist te houden. Aan de andere kant was Peter van Dongen dicht bij de 0-2, maar ging zijn vliegend schot net over de lat. FC Almere wist stand te houden en de 0-1 voorsprong vol te houden, waar Loosdrecht geen loon naar werken kreeg.

20161008-loosdrecht-almere-foto-herman-de-wit-1

“Wij hadden in de eerste helft toe moeten slaan, maar toen het tweede doelpunt uitbleef wist ik dat we het moeilijk zouden krijgen”, zei trainer Maurice Ligeon na afloop. “Mijn ploeg heeft alles gegeven en met een in vorm zijnde doelman hebben we de winst over de streep kunnen trekken.”

Door de overwinning blijft FC Almere de tweede plaats delen met TAVV en CSW. De achterstand op koploper DHSC bedraagt vijf punten. Volgende week komt AMVJ op bezoek in Almere. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.