FC Almere koploper af door remise met De Meern

FC Almere is de koppositie in de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Sandor Augustijn bleef op eigen veld steken op een 3-3 gelijkspel tegen De Meern en zag concurrent Victoria wel winnen (2-1 tegen TOV). De Almeerders volgen nu op één punt.

Al vroeg in de wedstrijd moest FC Almere, dat niet lekker in de wedstrijd zat in de achtervolging. Na acht minuten keek de thuisploeg tegen een 0-1 achterstand aan toen Jordy Martens een verdedigingsfout afstrafte. In de 25ste minuut werd diezelfde Martens in het strafschopgebied onderuit gehaald door Mitchel Smits en verzilverde Tom Gentenaar de toegekende penalty: 0-2. Nog voor de rust deden de Almeerders iets terug met een aansluitingstreffer van Ryan Postma, maar nog voor het rustsignaal had De Meern het verschil weer naar twee doelpunten gebracht via Martens: 1-3.

Na de hervatting ging de thuisploeg furieus van start en kreeg het kans op kans, alleen waren Smits en Lesley Vlieger niet in staat om de achterstand te verkleinen. FC Almere voerde de druk op, maar ontsnapte in de tegenaanval ook aan een Meernse treffer toen Remco de Smit zijn schuiver net voorlangs zag gaan.

Uiteindelijk kreeg FC Almere toch loon naar werken. Met een rake kopbal gaf Kevin Vermeij zijn ploeg weer hoop. De thuisploeg behield het initiatief en dit resulteerde in de gelijkmaker door een harde uithaal van Douwe Willemars. Hierna kon het beide kanten opgaan, maar bleef de 3-3 op het scorebord staan.

“De eerste helft deden we het niet goed. Het tempo was te laag en veel passes kwamen niet aan”, vond Augustijn. “Later herpakten we ons, maar hadden wij veel moeite met de snelle counters van De Meern. De tweede helft heb ik wat aangepast in het team en ging het een stuk beter lopen. Helaas geen winnende treffer, al is het wel positief dat we negen wedstrijden ongeslagen zijn. Daar ben ik best trots op.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.