Home / Algemeen / FC Almere koploper af na nederlaag bij Roda’46

FC Almere koploper af na nederlaag bij Roda’46

Tijdens de winterstop mocht FC Almere zich winterkoning van de zaterdag tweede klasse B, maar in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar is de ploeg van Sandor Augustijn die koppositie kwijt. De Almeerders gingen op bezoek bij Roda’46 met 4-1 onderuit en werden op de ranglijst gepasseerd door Victoria, de aankomende tegenstander.

De hele wedstrijd kon FC Almere weinig grip op de thuisploeg krijgen en slaagde er niet in te imponeren. Na vier minuten was een 1-0 achterstand, door een doelpunt van Jamal Lachkar, het logische gevolg. Pas in de twintigste minuut stichtten de gasten het eerste gevaar. De inzet van Lesley Vlieger was veel te slap en geen probleem voor doelman Jaap de Greef.

Menno Majolee verdubbelde even later de voorsprong voor Roda’46 door Gijs Roelofsen van dichtbij te passeren. Hierna beet FC Almere meer van zich af. Een vrije trap van Nicky Baggelaar werd gekeerd en ook een mogelijkheid van Vlieger ging verloren. Tien minuten voor de rust kregen de gasten loon naar werken. Baggelaar werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Vlieger verzilverde deze penalty: 2-1.

Vlak na de hervatting was Douwe Willemars met een kopbal, uit een voorzet van Mike de Blieck, dicht bij de gelijkmaker. Het duel werd iets spannender, totdat Roda’46 in de slotfase orde op zaken stelde. In de tachtigste minuut maakte Stef Menken de 3-1 en het slotakkoord was voor Jaimy Wilken, die de 4-1 eindstand op het scorebord zette.

“Bij ons zaten teveel spelers niet in de wedstrijd en dat is dodelijk. De overwinning van Roda’46 was zeker verdiend”, zei trainer Sandor Augustijn over ‘één van de beste ploegen in de competitie’. “Volgende week zal het tegen Victoria anders moeten, willen we niet te ver achterop raken.” De concurrent uit Hilversum heeft één punt meer en bovendien nog een wedstrijd tegoed.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag Herman de Wit
Foto’s Martin Bakker