Home / Algemeen / FC Almere krijgt punt weer terug van KNVB en loopt verder uit

FC Almere krijgt punt weer terug van KNVB en loopt verder uit

FC Almere, de koploper van de zaterdag tweede klasse B, is een punt uitgelopen op de concurrentie. De KNVB oordeelde dat het strafpunt dat het eerste elftal van de club kreeg ten onrechte was. Almere staat nu weer drie punten voor op Aalsmeer.

Almere kreeg net als Valleivogels een punt in mindering omdat het duel tussen beide ploegen eerder dit seizoen tijdelijk gestaakt werd. Op 17 oktober werd het vermakelijke duel, dat door Almere met 1-2 werd gewonnen, vijf minuten voor rust gestaakt nadat De Blieck (Almere) en Binnerts (Valleivogels) de rode kaart kregen.

Beide clubs werden aanvankelijk dus gestraft met een punt in mindering maar die straf is afgelopen week dus te niet gedaan. Voorzitter Edo Westerbeek: “We hadden niet verwacht dat onze beroepszaak iets uit zou halen, maar gelukkig is het toch gelukt. We hebben meerdere getuigenverklaringen ingestuurd, waaronder die van een aantal journalisten. We staan nu dus weer drie punten voor op Aalsmeer.”

Zaterdag hervat Almere de competitie met een thuiswedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst: De Bilt. Ook de nummers twee en drie, Aalsmeer en Renswoude, spelen tegen elkaar. Klik hier voor de nieuwe stand en het complete programma.

Send this to a friend