FC Almere laat VVZ’49 onnodig terugkomen

FC Almere weet nu zeker dat het zich kan focussen op de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. Het kampioenschap in de tweede klasse B ging naar Geinoord toe en voor de ploeg van Sandor Augustijn rest, na de 2-3 zege op laagvlieger VVZ’49, nog één wedstrijd om een goede uitgangspositie te bemachtigen.

In de openingsfase lag het tempo van de Almeerders te laag om VVZ’49 hun wil op te leggen. De thuisploeg kon het in de eerste tien minuten nog bijbenen, maar vervolgens niet voorkomen dat de bezoekers eenvoudig uitliepen naar een riante 0-3 voorsprong. Douwe Willemars opende de score, vlak voor rust verdubbelde Mike de Blieck de voorsprong en direct daarna leek het duel door een treffer van Mitchel Smit al te zijn beslist.

Pas met een 0-3 achterstand op het scorebord liet VVZ’49 zich aanvallend zien. Tien minuten voor tijd deden de Soestenaren iets terug via Jordy Schimmel. Almere bleef de betere ploeg, maar verzuimde aan het doelsaldo te werken. In de tegenstoot slaagde VVZ’49 erin de schade iets draaglijker te maken door een benutte strafschop van Levi Parinussa.

“Ons tempo lag veel te laag en dan geef je de tegenstander steeds weer de ruimte om terug te komen”, analyseerde Augustijn. “We scoren wel drie keer, maar geven die twee doelpunten van VVZ’49 ook makkelijk weg.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.