FC Almere ontsnapt in doelpuntenfestijn aan blamage

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft op tijd orde op zaken gesteld om een blamage te voorkomen. De ploeg van Sandor Augustijn stelde in de eerste helft zeer teleur tegen hekkensluiter CDW. Een 1-3 achterstand halverwege werd na de theepauze omgedraaid in een 6-5 zege.

Het spel van de Almeerders was voor de rust niet om aan te zien. Daar profiteerde CDW optimaal van. Almere-verdediger Mitchel Smit vloerde zijn tegenstander in het strafschopgebied en de toegekende penalty werd door Bart van de Leemkolk benut 0-1. Het te lage tempo dat FC Almere op de mat legde bood de bezoekers uit Wijk bij Duurstede de kans om de voorsprong uit te bouwen naar 0-3 via Luc van der Schans en Stefan Nesselaar. Lesley Vlieger slaagde er nog wel in om de schade iets draaglijker te maken voor de thuisploeg: 1-3.

De thee in de rust leek een helende werking te hebben bij FC Almere, dat opeens veel feller en beter ging voetballen. Het duurde slechts zeven minuten om de stand gelijk te trekken dankzij Thiago Paraiso en Barry Smitz. Niet veel later was de comeback zelfs compleet toen Nick Stots er met zijn hoofd 4-3 van maakte. CDW had snel een passend antwoord klaar. Van der Schans bracht de bezoekers weer naast FC Almere.

De rode lantaarndrager gaf zich zeker nog niet gewonnen, ook niet nadat de thuisploeg uitliep naar een 6-4 voorsprong. Stots maakte zijn tweede van de middag en ook Douwe Willemars bracht zijn naam op het scoreformulier. Via Lennard Nienhous kwam CDW terug tot 6-5, maar daar bleef het bij.

“Terwijl we hadden afgesproken snel zaken te willen doen, was de eerste helft zeer zwak”, oordeelde Augustijn. “Dankzij de 1-3 vlak voor rust geloofde ik er weer in. Tijdens de rust hebben we alles flink op een rij gezet. Dit kenmerkt toch wel de wisselvalligheid van de ploeg dit seizoen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.