FC Almere pakt diep in blessuretijd onverdiend punt mee uit Loosdrecht

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich niet van haar beste kant laten zien. Een nederlaag bij Loosdrecht leek in de maak voor de ploeg van Sandor Augustijn, maar diep in blessuretijd pakten de Almeerders alsnog een punt waar het eigenlijk geen recht op had: 2-2.

Zeker in de eerste twintig minuten was Almere de mindere van Loosdrecht. Door onzuiverheid bleef de schade nog beperkt. Almere kon al niet complet aantreden en zag tijdens het duel ook Nick Stots en Mike de Blieck afhaken door blessures. De kansen waren voor de thuisploeg, alleen zag onder andere Patrick Bonhof zijn inzet goed verwerkt worden door doelman Gijs Roelofsen. De overige mogelijkheden werden om zeep geholpen, waardoor de gasten wat lucht kregen.

Na de rust was Roelofsen een sta-in-de-weg voor Aboukakr Ouaddouh en Sercan Ozturk. Met een klein uur op de klok kwam Loosdrecht verdiend aan de leiding via Ouaddouh. FC Almere kwam goed terug, maar Thiago Paraiso (over) en Douwe Willemars (naast) hadden het vizier niet op scherp.

In de negentigste minuut leek Bas Seldenrijk het duel definitief te beslissen met de 2-0. Niets was minder waar. Direct daarna tekende Willemars voor de aansluitingstreffer: 2-1. Loosdrecht verzuimde de rust te bewaren en de Almeerders voelden dat er meer te halen viel. Uit een onoverzichtelijke situatie zorgde Jeryl Korthuis diep in blessuretijd zelfs voor de onverdiende gelijkmaker.

“Er zaten te veel spelers niet in de wedstrijd en dan zijn we toch kwetsbaar”, gaf Almere-trainer Sandor Augustijn eerlijk toe. “Als je dan alsnog twee keer scoort, heb je mazzel, maar goed was het zeker niet.” FC Almere ziet koploper Victoria iets meer uitlopen en heeft nu een achterstand van drie punten op de Hilversummers.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.