FC Almere pakt in slotfase alsnog een punt tegen De Bilt

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere verzuimd in het spoor van koploper Victoria te blijven. De ploeg van Sandor Augustijn kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen De Bilt en lijkt daardoor uitgespeeld in de eerste periode.

Veel acties speelden zich in de eerste helft al op het middenveld. Aanvallend konden beide ploegen nog niet imponeren. Almere-doelman Gijs Roelofsen was attent bij een poging van Jonas Delen en aan de andere kant zag Mike de Blieck zijn inzet over de lat verdwijnen. Een brilstand was halverwege het logisch gevolg.

Het eerste deel van de tweede helft was FC Almere de toonaangevende ploeg, alleen konden de vele mogelijkheden door zowel Lesley Vlieger als Peter van Dongen nog niet in een openingstreffer worden omgezet. Dat lukte pas in de 67ste minuut. Uit een vrije trap van Van Dongen kopte Vlieger de 1-0 binnen. Niet veel later dacht De Blieck de 2-0 in de kruising te schieten, maar scheidsrechter Beudeker had een overtreding daaraan vooraf gezien.

De Bilt bleef in een punt geloven en kwam vrij snel op gelijke hoogte via Sander van de Berg. Vier minuten voor tijd slaagden de gasten er zelfs in om aan de leiding te komen. Een goed uitgevoerde counter werd afgerond door Bobby Reijerse: 1-2. FC Almere moest in de slotfase flink aanzetten om iets uit deze wedstrijd over te houden. Uit een afgeslagen aanval schoot Mitchel Smit fraai de verdiende gelijkmaker binnen: 2-2.

“De eerste helft speelden wij onder de maat”, oordeelde Augustijn na afloop. “Na de rust was het beter verzorgd en waren we ook herhaaldelijk voor het doel van De Bilt te vinden. Gelukkig maakten we na de 1-2 nog gelijk, dat was ook verdiend.” Volgende week gaan de Almeerders op bezoek bij Geinoord, dat net als FC Almere elf punten heeft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto: Herman de Wit