FC Almere pas laat in tweede helft langs Odysseus’91

In de jacht op de koppositie van de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere in Utrecht een lastige klip weten te omzeilen. Odysseus’91, de oude club van trainer Sandor Augustijn, werd met 1-2 verslagen.

Een scoringsprobleem leek de Almeerders bijna fataal te worden. In de eerste helft ging dit al moeizaam, terwijl Odysseus’91 met wat geluk vlak voor rust aan de leiding kwam. Reservedoelman Gino Smit, die de afwezige Gijs Roelofsen moest vervangen, had geen antwoord op een strafschop van Boudewijn Pastoor: 1-0.

Ook na de theepauze had FC Almere een overwicht in balbezit. De gecreëerde mogelijkheden werden matig verzilverd. Tien minuten voor tijd viel de bevrijdende gelijkmaker alsnog. Een handsbal in de Utrechtse defensie werd bestraft met een strafschop, waarna Almere-aanvoerder Peter van Dongen het vonnis voltrok voor de 1-1.

Het was erop en erover voor de gasten. Mike de Blieck kreeg iets teveel ruimte van zijn directe tegenstander, draaide goed weg en verraste de te ver voor zijn doel staande keeper met een fraaie boogbal om FC Almere aan de leiding te brengen: 1-2. Het werd nog even spannend voor de Almeerders, maar deze voorsprong gaven zij niet meer uit handen.

“Dik verdiend, maar het scoren gaat ons minder af”, oordeelde Augustijn na afloop. FC Almere loopt bovendien in, omdat topploegen Geinoord en Victoria elkaar in evenwicht hielden (1-1). Victoria staat aan kop, daarachter staan Geinoord (één punt) en FC Almere (twee punten). “Het wordt alleen maar spannender. Het competitieslot zal echt hectisch worden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.