FC Almere rekent zonder problemen af met subtopper IJFC

FC Almere blijft de druk opvoeren bovenin de zaterdag tweede klasse B. De ploeg van Sandor Augustijn won zelf met 3-0 van subtopper IJFC en zag Victoria de koppositie overdragen aan Geinoord. De achterstand op de nieuwe koploper is slechts één punt.

Op eigen veld hadden de Almeerders een overwicht, alleen waren zij in het begin niet zorgvuldig genoeg in de passing. IJFC kreeg een paar aardige mogelijkheden, alleen faalden Ruben van Rooijen en Dylano Mellema. Na een klein half uur spelen nam de thuisploeg de leiding. De mee naar voren gekomen verdediger Tjeerd Hofs torende boven iedereen uit om de 1-0 binnen te koppen. Direct hierna had het zelfs 2-0 kunnen zijn, maar de inzet van Douwe Willemars werd geblokt.

Ook in de tweede helft ontbrak het bij FC Almere aan zuiverheid en overleg om de gasten op een grotere achterstand te zetten. Dat lukte pas halverwege het tweede bedrijf, na het inbrengen van de licht geblesseerde Lesley Vlieger. Zijn strakke schuiver gaf doelman Michael Maaswinkel geen enkele kans voor de 2-0.

De strijd leek beslist, al wilde IJFC de witte vlag nog niet hijsen. Erwin van Soolingen en Youri van Zwieten slaagden er niet in om de goed keepende Gijs Roelofsen te verschalken. Uiteindelijk maakte de thuisploeg het karwei naar behoren af. Mitchel Smit tekende uit een hoekschop van Peter van Dongen voor de 3-0 eindstand. Daar kon ook een rode kaart voor IJsselsteiner Marc van der Klij geen verandering meer in brengen.

“Na een wat mindere eerste helft kwamen we in de tweede helft los en werd de druk op IJFC erg groot”, zag de winnende trainer Sandor Augustijn. “Daar profiteerden we goed van met twee knappe goals.” Door het gelijkspel van Victoria bij Roda’46 (1-1) en de winst van Geinoord (3-4 op Odysseus’91) blijft Almere derde op de ranglijst, met een punt minder dan de nieuwe koploper Geinoord.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.