FC Almere in slotfase alsnog voorbij JSV Nieuwegein

FC Almere blijft in de zaterdag tweede klasse B in het spoor van koploper Victoria. Op bezoek bij JSV Nieuwegein boog de ploeg van Sandor Augustijn in de tweede helft een 2-1 achterstand om in een late 2-3 zege.

Het werd een pittig duel in Nieuwegein met de thuisclub die in eerste instantie de lakens uitdeelde. Augustijn had spits Lesley Vlieger op de bank gezet en liet Nick Stots opdraven in de punt van de aanval. Uiteindelijk bleek dit geen verkeerde keus. In de 27ste minuut opende hij de score door een mooie actie van Barry Smitz slim af te ronden: 0-1.

Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan, want al snel kwam JSV op gelijke hoogte. Sven Banfi rondde een voorzet van Sam Kolsteeg fraai af. Na ruim benutte diezelfde Banfi een strafschop, nadat Almeerder Mitchel Smit in de fout ging, om de ruststand op 2-1 te bepalen.

Na de hervatting kreeg FC Almere bij vlagen een overwicht, maar kon dit vooralsnog niet in doelpunten tot uiting laten komen. JSV was eerder bij de 3-1 dan Almere bij de 2-2. Toch produceerde Stots deze gelijkmaker de gelijkmaker. JSV kwam sterk terug, alleen stond er telkens een Almeerder in de weg op jacht naar de voorsprong.

Een kwartier voor tijd bracht Augustijn de achttienjarige Thiago Paraiso binnen de lijnen en daar kreeg de oefenmeester geen spijt van. In de slotfase loodste de invaller zijn ploeg naar de overwinning. Bij een aanval over de linkerkant werd hij goed aangespeeld door Barry Smitz en liet JSV-doelman Martijn Scholman volledig kansloos: 2-3.

Doordat concurrent Geinoord met 1-2 van TOV verloor, staat FC Almere nu alleen op de tweede plek. De achterstand op koploper Victoria bedraagt nog altijd vier verliespunten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.