FC Almere staat met andere speelstijl volledig voor schut bij JSV Nieuwegein

Een tactische wijziging voor FC Almere heeft geen succes gehad op bezoek bij JSV Nieuwegein. Sterker nog, de ploeg van Jamal Yahiaoui ging met 5-1 kansloos onderuit en blijft hierdoor kwakkelen in de zaterdag tweede klasse B.

Yahiaoui koos ervoor om JSV Nieuwegein het spel te laten maken. Zijn ploeg kon op geen enkele manier met de andere speelstijl omgaan en stond binnen twintig minuten al met 2-0 achter. Martijn Kroneman (diagonaal schot) en Barry Zwezerijnen (fraaie lob) zorgden voor een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Pas aan het einde van de eerste helft kwam FC Almere een beetje los. Een inzet van Mike de Blieck spatte op de lat uiteen en Nick Stots had het vizier niet op scherp.

Tijdens de rust greep Yahiaoui in met twee wissels. Nu mochten de bezoekers het spel maken. De Almeerders hadden ook het meeste balbezit, maar de counters van JSV Nieuwegein waren levensgevaarlijk. Met twee treffers gooide Zwezerijnen het duel vroegtijdig in het slot: 4-0. FC Almere was simpelweg een onsamenhangend geheel en werd op een gevoelige nederlaag getrakteerd.

De 5-0 van Jeroen Bliemer kon er ook nog wel bij voor de gasten. Stots slaagde erin twee minuten voor tijd de eer te redden, maar meer zat er niet in: 5-1. “We hebben de andere speelwijze niet kunnen waarmaken en stonden volledig voor schut. Een verkeerde inschatting wat niet meer mag gebeuren”, was de harde conclusie van aanvoerder Peter van Dongen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.