FC Almere stelt in tweede helft orde op zaken tegen Odysseus’91

Onderin de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere drie broodnodige punten gepakt tegen concurrent Odysseus’91. In de eerste helft verliep het moeizaam voor de ploeg van Jamal Yahiaoui, die na rust dankzij Nick Stots en Mike de Blieck afstand nam: 4-1.

In de eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. De bezoekers kwamen via routinier Torben Vrielink aan de leiding. Hij rondde goed af na een slimme pass van Sven Berendschot: 0-1. FC Almere had vrij snel het antwoord klaar, maar Gary Bouwmeester zag zijn volley knap gestopt door Odysseus’91-doelman Erik Meijers. Ook een inzet van Barry Smitz was te zacht om de sluitpost te verrassen.

Na de rust nam de thuisploeg de touwtjes strak in handen. Met een versterkt middenveld werd Odysseus’91 ver teruggedrongen en kwamen er ook genoeg kansen, alleen is het verzilveren hiervan dit seizoen een groot probleem voor de Almeerders. In de tegenstoot was Odysseus’91 dicht bij de 0-2, maar invaldoelman Nordin Vermeulen – hij verving de geblesseerd geraakte Gijs Roelofsen – redde goed op een inzet van Julian Markus.

De gelijkmaker viel uiteindelijk in de 56ste minuut. Dat dacht FC Almere althans, alleen werd de treffer van Koen Blommestijn afgekeurd omdat scheidsrechter Nefkens hier een overtreding aan vooraf zag gaan. Ruim tien minuten later werd het alsnog 1-1. Invaller Nick Stots stond bij een voorzet van Peter van Dongen op de juiste plek. FC Almere rook bloed en pakte de voorsprong. Met een bekeken kopbal maakte Stots zijn tweede treffer van de middag.

Odysseus’91 was volledig van slag en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Twee doelpunten van Mike de Blieck zorgden ervoor dat FC Almere een verdiende 4-1 zege boekte. Dat zag ook trainer Jamal Yahiaoui van achter de hekken, omdat hij vanwege het wegsturen vorige week tegen Benschop niet mocht plaatsnemen op de bank. “De eerste helft verliep niet optimaal, maar na rust waren we veruit de bovenliggende partij en beloonde de ploeg dit met vier fraaie treffers. We blijven goed meedoen voor de tweede periode.”

In die periodestand delen de Almeerders na vier wedstrijden de eerste plek met FC De Bilt. Op de ranglijst staat FC Almere nog steeds elfde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.