Home / Algemeen / FC Almere veegt Monnickendam met tienklapper van de mat

FC Almere veegt Monnickendam met tienklapper van de mat

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft in de districtsbeker behoorlijk aan het vertrouwen kunnen werken. De ploeg van Jamal Yahiaoui stuurde Monnickendam met een eclatante 10-1 terug naar huis en herstelde zich hiermee goed van de nederlaag vorige week tegen Spirit’30 (3-1). Koen Blommestijn was met vijf treffers de grote man.

In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Namens de bezoekers waren spitsen Kid Ronday (vorig seizoen HBOK) en Robin Schaaf dicht bij de 0-1, aan de andere kant van het veld kwam Mike de Blieck net tekort om een voorzet van Thiago Paraiso binnen te werken. Diezelfde Paraiso stelde na twintig minuten wel Nick Stots in staat om de score te openen (1-0) en maakte er later zelf 2-0 van.

Nog voor de rust liep de uitstekend spelende thuisploeg verder uit. Eerst maakte Stots zijn tweede van de middag, daarna tekende De Blieck uit een haarscherpe voorzet van Arno Splinter voor de 4-0 voorsprong bij rust. Monnickendam, vorig seizoen als derde geëindigd in de tweede klasse A, had moeite met de gretigheid van de Almeerders en stelde hier weinig tegenover.

In de tweede helft maakte de jonge aanvaller Koen Blommestijn (afkomstig uit de jeugd van Waterwijk), pas net in het veld, er al snel 5-0 van. Monnickendam wist via Jeffrey Gits (ex-OSV en HBOK) de eer te redden, maar moest uiteindelijk zelfs de dubbele cijfers incasseren. Blommestijn onderscheidde zich door nog vier treffers op zijn rekening te nemen en werd, ondanks dat hij slechts één helft speelde, terecht de Man van de wedstrijd. Splinter maakte het andere Almeerse doelpunt.

“We hebben als team uitstekend gespeeld en wisten op tijd toe te slaan”, zei Yahiaoui tevreden. “Ik mis nog drie belangrijke spelers, maar het is goed om te zien dat dit goed op te vangen is.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)