Home / Algemeen / FC Almere vindt in Jamal Yahiaoui geschikte opvolger voor Augustijn

FC Almere vindt in Jamal Yahiaoui geschikte opvolger voor Augustijn

FC Almere staat volgend seizoen onder leiding van Jamal Yahiaoui. De oefenmeester, die halverwege het seizoen opstapte bij Magreb’90, volgt bij de zaterdag tweedeklasser de plotseling vertrekkende Sandor Augustijn (Sporting Almere) op.

Vanaf het eerste gesprek was de klik daar. Yahiaoui, getipt door Almeerder Peter Kruithof, hield gelijk een goed gevoel over aan de gesprekken met voorzitter Edo Westerbeek en Emiel van Gemert (technische zaken). “Emiel is echt een voetbaldier. Hij straalde uit te willen vernieuwen en wij zaten gelijk op één lijn met onze visie op het voetbal. FC Almere is de hoogst spelende club in Almere, maar de jeugd loopt iets achter. Er zijn heel veel jongens die ‘over de brug’ (lees: Amsterdam en ’t Gooi) voetballen. Die wil de club weer overtuigen om in Almere te gaan voetballen.”

Naast gesprekken met het bestuur sprak hij ook met een afvaardiging van de spelersgroep. Dat was één van de voorwaarden, omdat het de laatste tijd onrustig was bij de tweedeklasser. “Er was bewust een mix van leeftijden uitgenodigd. We zijn gelijk diep op de materie ingegaan. Mijn manier van werken, de speelstijl. Daar moeten spelers zich ook goed bij voelen. Ik kan niet tegen elf aanvallende spelers zeggen dat we de bus gaan parkeren, of andersom. Met die spelers had ik ook snel een goede klik. Ik heb er onwijs veel zin in.”

Voor de oefenmeester, die eerder de leiding had bij SDZ, Castricum en FC Breukelen, kan de blik alvast op volgend seizoen. “Ik kom niet met een karrenvracht aan spelers binnen. Er zullen ook weinig mutaties plaatsvinden, misschien komen er een paar jongens bij. Het gaat er ook om dat je een team bent. Als je ergens tekort schiet, zal je dat als team moeten opvangen.”

De club denkt zelf met deze groep eerste klasse-waardig te zijn. Yahiaoui wil meer. “Als trainer wil je natuurlijk prijzen pakken. Maar ik wil ook iets neerzetten. Dat je naar een wedstrijd komt kijken en zegt: dat is typisch FC Almere. Met durf en lef voetballen om zo het voetbal naar een hoger plan te brengen.”

Foto: Madebym86

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)