FC Almere weet tegen Amstelveen weer wat winnen is

Na drie nederlagen en een gelijkspel heeft FC Almere in de zaterdag tweede klasse B haar eerste zege van dit kalenderjaar te pakken. Tegenstander Amstelveen kreeg in de eerste helft de betere kansen, maar toen zij deze niet verzilverden, sloeg de thuisploeg na rust keihard toe: 4-0.

Dat Amstelveen vijf basisspelers moest missen en dus niet op volle oorlogssterkte aan kon treden, was in de eerste helft weinig van te zien. Al snel kreeg Mike van den Steenhoven een goede mogelijkheid om de score te openen, maar liet deze kans onbenut. Datzelfde deed Nick Stots namens FC Almere. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, met de beste kansen voor de thuisploeg. Almere-doelman Gijs Roelofsen moest een paar keer handelend optreden om de openingstreffer te voorkomen.

Na achttien minuten kwam FC Almere verrassend op voorsprong. Marvin Tjon Soei Sjoe gaf Amstelveen-doelman Mike Lesmeister het nakijken: 1-0. Amstelveen kwam goed terug in het duel en de thuisploeg mocht blij zijn dat het vizier niet op scherp stond. Zo was aanvaller Robin Oussoren tot twee keer toe niet gelukkig met zijn pogingen en verzuimde Mathias Versfeld – na goed voorbereidend werk van aanvoerder Maarten Zwaan – zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten.

“We kregen voor de rust de kans om tweemaal te scoren en dat verzuimen we. Dan weet je dat het na de rust moeilijk wordt tegen een FC Almere, dat veel kwaliteiten heeft”, zag Amstelveen-trainer Radjin de Haan. In de 55ste minuut kwam ook Mike Sheehan net te kort om een vrije trap van Zwaan binnen te werken. Nog geen minuut later had FC Almere wel succes. Uit een hoekschop van Salih Yildiz, die voor het eerst dit seizoen beschikbaar was, kopte Stots de 2-0 binnen.

Amstelveen nam nog het initiatief om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar kreeg in de 75ste minuut toch de deksel op de neus. Tjon Soei Sjoe vond spits Lesley Vlieger, die beheerst afrondde: 3-0. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Invaller Ryan Dutier kreeg namens de thuisploeg nog een goede mogelijkheid op een vierde treffer, alleen vond hij Lesmeister op zijn weg. De 4-0 kwam in de slotminuut uiteindelijk van de voet van Tjon Soei Sjoe.

Door de overwinning begint FC Almere goed aan de derde periode. Op de ranglijst blijft de ploeg van Maurice Ligeon vijfde staan. Amstelveen bivakkeert met een negende plek in de middenmoot. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.