FC Almere weet ook tweede bekerduel niet te winnen

Na de nederlaag vorige week tegen Jong Holland is FC Almere er opnieuw niet in geslaagd om een bekerduel te winnen. De ploeg van interim-trainer Sandor Augustijn bleef op 1-1 steken tegen HSV.

De gasten uit Heiloo, zondag tweedeklasser, kwamen in Almere beter uit de startblokken. Doelman Gijs Roelofsen moest al snel handelend optreden bij onder meer een mogelijkheid voor Folkert de Haan. Nadat de thuisploeg iets meer in de wedstrijd kwam, werd het een gelijkopgaande wedstrijd. FC Almere was daarbij het meest fortuinlijk toen Lesley Vlieger uit een hoekschop de score opende: 1-0. Niet veel later liet Peter van Dongen een grote kans op de 2-0 onbenut. Zijn kopbal had niet de juiste richting. Op slag van rust kregen de Almeerders de bal zelfs in drie instanties niet voorbij HSV-doelman Indy Klamer.

Na de rust kwam HSV op gelijke hoogte via Tim van Hekken, terwijl FC Almere tevergeefs voor buitenspel protesteerde. Even later moest Roelofsen met een fraaie redding erger voor zijn ploeg voorkomen. Aan de andere kant waren Vlieger (kopbal) en Nicky Baggelaar (over) dicht bij de 2-1, die uitbleef. “Voor de rust moeten we twee keer scoren en ook na rust waren er nog genoeg kansen. Met wat meer overleg hadden we kunnen winnen”, oordeelde Augustijn na afloop. Door het gelijke spel moet FC Almere dinsdagavond winnen bij FC Uitgeest om de volgende ronde te bereiken.