FC Almere wint eerste oefenduel ten koste van OSV

Op sportpark Oostzanerwerf heeft zaterdag tweede klasser OSV het oefenduel tegen FC Almere niet in winst om kunnen zetten. Het duel, wat het aankijken zeker waard was, gaf een vrij gelijkopgaande strijd te zien. In de eerste minuut knalde FC Almere op de lat en nog geen minuut later was het OSV dat de bal via de lat weer het veld in zag springen. Beide ploegen konden continu wisselen, wat beiden trainers de kans gaf veel spelers deze middag aan het werk te zien.

Zowel OSV als FC Almere lagen bij vlagen goed veldspel op de mat. Het benutten van kansen  was weer een ander verhaal en zo was het eerst FC Almere dat faalde, maar miste OSV ook aardige mogelijkheden. Bij FC Almere was het Jamil Moestalam die niet zuiver genoeg was en bij OSV liet Jesse Willems een kans liggen. Nog voor de rust had FC Almere voor kunnen staan maar Barry Smitz miste op aangeven van Gary Bouwmeester.  OSV kwam meer aan de bal en wist herhaaldelijk voor het doel van de gasten te verschijnen. Echter resulteerde het niet in een goal. Toch wist de thuisclub op voorsprong te komen, door knullig balverlies van FC Almere was het Jesse Willemse die de keeper van FC Almere kansloos liet 1-0. Drie minuten later had het gelijk moeten zijn maar uit een pass van Peter van Dongen miste Mike de Blieck op een haar na.

Na de rust was het FC Almere dat al vrij snel een licht veldoverwicht had en ook kansen kreeg maar uit een snelle aanval werd de 1-1 afgekeurd voor buitenspel. Lang duurde het niet voordat Almere op gelijke hoogte kwam. Peter van Dongen rondde een voorzet vanaf rechts keurig af: 1-1. De druk die de gasten op het doel van OSV uitvoerde werd in de 85e minuut fataal voor de thuisclub en scoorde Almere-speler Jamil Moestalam via een OSV-er de 1-2.

Hier bleef het bij en trainer Charles Loots van FC Almere het meest tevreden. “Ik heb goede dingen gezien van mijn ploeg en waren er aardig wat kansen dus hadden we meer goals moeten scoren”. OSV trainer Ron van der Velde zag zijn ploeg bij vlagen aardig voetballen, “Je kon zien dat FC Almere meer trainingsarbeid had verricht en waren vaak net even sneller met handelen, maar we hebben nog tijd genoeg om hier wat aan te doen” aldus de coach van de Amsterdammers.

Tekst: Herman de Wit