Home / Homepage / FC Almere wint oefenduel tegen DVVA

FC Almere wint oefenduel tegen DVVA

Het in de tweede klasse spelende FC Almere (2B) heeft tegen DVVA (2A) een ruime overwinning geboekt. De ploeg van Charles Loots wilde tegen de Amsterdamse ploeg goed voor de dag komen. Beide elftallen konden niet over de sterkste opstelling beschikken.

Het werd een duel met kansen voor beide partijen, maar DVVA had in de beginfase meer balbezit maar kon in deze fase niet echt potten breken. Almere kwam daarna beter in de wedstrijd en scoorde in tiende minuut dan ook de 1-0. Het doelpunt werd gemaakt door Roger Onkenhout. De Almeerders behielden wel balbezit, maar het moeilijk bespeelbare veld deed goed aan het spel van beiden partijen. Na 20 minuten had het 1-1 moeten staan toen Almeerder Zakaria Lamhamdi in de fout ging maar Almere doelman Gijs Roelofsen redde zijn medespeler. Laat in de eerste helft leek Almere op 2-0 te komen maar de uithaal van Rogier Arduin werd goed verwerkt door DVVA-doelman Daan Waleson.

Na de hervatting speelde Almere in een hoger tempo en kreeg al snel kansen. In eerste instantie werd dat nog in de kiem gesmoord maar niet veel later was het wel raak. Uit een voorzet van Mike de Blieck was het Renzo van Jaarsveld die koppend Almere op 2-0 zette. Almere kreeg nu kans op kans maar ging zeer slordig met de mogelijkheden om. Er was een strafschop nodig om op 3-0 te komen. Onkenhout werd onderuit gehaald en De Blieck scoorde vanaf elf meter. Vlak voor tijd dan nog een poging voor DVVA maar de ploeg van Lex van der Horst kon deze middag niet imponeren.

FC Almere-coach Charles Loots zag zijn ploeg bij vlagen aardig spelen maar was zeker niet tevreden. “Voor de rust was het tempo veel te laag maar dat veranderde de tweede helft. Verder was ik niet compleet maar deden de invallers het naar behoren dus kan ik daar wel tevreden over zijn,” aldus Loots die afgelopen week zijn contract met FC Almere met een jaar verlengde. Komende zaterdag gaat FC Almere op bezoek bij koploper Maarssen en krijgt DVVA HBOK op bezoek.

Tekst: Herman de Wit
Foto: Herman de Wit

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend