Home / Algemeen / FC Almere zet trainer Maurice Ligeon per direct op non-actief

FC Almere zet trainer Maurice Ligeon per direct op non-actief

Na een langslepende discussie heeft zaterdag tweedeklasser FC Almere trainer Maurice Ligeon per direct op non-actief gezet. Sinds december waren er gesprekken over een aanpassing van het doorlopende contract van de oefenmeester, maar nadat de situatie was verslechterd, zag de Almeerse club geen andere oplossing dan uit elkaar te gaan.

“Financieel kunnen wij zijn salaris niet dragen. Ik had gehoopt dat we er op een andere manier uit zouden komen, en die hoop heb ik nog steeds, maar die kans is steeds kleiner geworden”, zegt voorzitter Edo Westerbeek. “Sinds februari praten we via advocaten met elkaar. Dat komt de sfeer niet ten goede en het sijpelt ook door naar de spelersgroep. Helaas heeft het zo moeten gaan. Persoonlijk is dit een dieptepunt in mijn voorzitterschap; er was geen andere optie meer.”

De resultaten van FC Almere vielen in 2017 tegen. Uit de laatste negen wedstrijden werden slechts vijf punten gepakt, waardoor de promotiekansen waren verkeken. “In februari hebben wij de situatie aan de spelers uitgelegd en er was veel onrust binnen de groep. Iedereen heeft nu duidelijkheid en ik hoop dat we weer een frisse start kunnen maken met een nieuwe trainer volgend seizoen.” De honneurs worden tot het eind van het seizoen waargenomen door Arno Splinter en Dennis Burgemeestre.

Maurice Ligeon is vooral erg teleurgesteld over de gang van zaken. “Begin juni komt de zaak voor de rechter en diens besluit zal ik respecteren. Meer kan ik er tot die tijd niet over zeggen.”

Foto boven: Hans van Beek