FC Amsterdam-aanvaller Bito tekent contract in Zweden

FC Amsterdam-talent Christopher Bito maakt een overstap naar Zweden, waar hij het komende half jaar speelt voor Eskiltuna IFK. Als de samenwerking goed bevalt, kan een optie voor nog twee jaar worden gelicht.

Eskiltuna IFK, uitkomend op het tweede niveau van Zweden, nam twee maanden geleden contact op met Gwendell van Riemsdijk, omdat de club op zoek was naar een aanvaller die een directe versterking voor het team zou zijn. Bito, die net de overstap van RODA ’23 naar FC Amsterdam had gemaakt, twijfelde geen moment en kwam over om een trainingsstage af te werken. “Ik heb in Zweden toen vier dagen stagegelopen. Het was voor mij wel even wennen, omdat ik Nederlands voetbal gewend was”, legt Bito uit. “We trainden bijvoorbeeld met een 4-4-2 systeem, waarbij de backs er snel overheen kwamen. Daardoor speelden we meer vanuit de counter. Maar ze waren gelukkig tevreden.”

De lange, snelle aanvaller staat bekend om zijn scorende vermogen, waarmee hij een definitief contract bij Eskiltuna IFK afdwong. De 21-jarige voorhoedespeler hoopt zijn kwaliteiten het komende half jaar te laten zien. “Voor mijn gevoel liggen hier zeker kansen om de komende periode door te breken.” Volgende week sluit de voetballer volledig bij de groep aan, zo legt hij uit. “Mijn teamgenoten spelen vanavond een wedstrijd, dus dan ga ik kijken. Volgende week begin ik met trainen. Dan ben ik ook gelijk fit genoeg om mee te doen aan wedstrijden.” Bito is FC Amsterdam, en in het bijzonder Van Riemsdijk Sports, dankbaar voor de geboden kans. “Ik ben scherper geworden en conditioneel vooruit gegaan. Bij FC Amsterdam zat ik kort, maar ik heb veel kunnen leren. De trainingen zijn zeer effectief: ik heb absoluut stappen gezet.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports

De Winter vertrekt naar Zweden: “Hier een andere manier van spelen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)