FC Amsterdam begint zondag eerste elftal

Volgend seizoen zal FC Amsterdam weer een nieuw zondag eerste elftal krijgen. Een groep van zeventien vrienden besluit weg te gaan bij Geinburgia om bij FC Amsterdam het eerste elftal op te starten. Ze zullen volgend jaar in de vijfde klasse starten en willen er een gezellig seizoen van te maken.

De groep spelers die van Geinburgia naar FC Amsterdam toe gaan, kennen elkaar al jaren. Aanvoerder van het team Martijn Jansen: “Ongeveer tien jaar geleden zijn we begonnen met voetballen bij Geinburgia. Met dit vriendenteam zijn we in die tien jaar van de vijfde naar de derde klasse gepromoveerd. In al die jaren viel het vriendenteam grotendeels uiteen. Spelers moesten naar het tweede toe of stopten bij Geinburgia. Dit vonden we allemaal erg jammer.”

Vorig seizoen probeerden ze het team weer te bij elkaar te krijgen. Jansen: “Vorig jaar probeerde we het vriendenteam weer te herstellen. We waren het tweede elftal van Geinburgia en we speelde best goed. Helaas willen ze volgend seizoen bij Geinburgia een jong tweede elftal. Wij zouden met het team dan doorgeschoven worden naar het derde elftal. Toen hoorde we dat FC Amsterdam nog een eerste elftal zocht en zijn we daar mee rond de tafel gaan zitten.”

Het zondag eerste elftal van FC Amsterdam zal volgend seizoen in de vijfde klasse uitkomen. Jansen: Wij hebben bij Geinburgia in de vierde klasse gespeeld en met het tweede in de reserve derde klasse. Hoe het niveau van de vijfde klasse zal zijn, weet ik niet. We hebben als doelstelling de cultuur en de sfeer van de club bewaken. We willen daarom vooral een gezellig seizoen hebben.”

Jansen: “We gaan binnenkort nog contact opnemen met het tweede elftal. We gaan dan kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe we bijvoorbeeld spelers laten rouleren tussen de twee teams. We zijn in het eerste team met 22 jongens. Hiervan zal niet iedereen altijd er bij kunnen zijn. In het eerste elftal zal daarom ook veel gerouleerd worden tussen de spelers onderling.”

Verslag: Rob Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)