FC Amsterdam schiet weinig op met puntendeling

In zaterdag 3B heeft FC Amsterdam niet van Koninklijke HFC kunnen winnen. Het elftal uit Amsterdam-Zuidoost kreeg veel kansen maar  was erg slordig in de afwerking. Door het 2-2 gelijkspel blijft FC Amsterdam onderaan staan, de afstand tot een nacompetitie plek is groot en bedraagt acht punten.

Doordat FC Amsterdam veel spelers miste stond trainer Ray Semmoh in het veld en nam A1-coach Don Lagrand de rol van coach op zich. De gastheren hadden in de beginfase het meeste balbezit maar bij de eerste aanval van HFC was het gelijk raak. Giel Brandt schoot de bal vanaf randje zestien tegen het net en zorgde zo voor de 0-1 tussenstand. Na de vroege domper bleef FC Amsterdam de bovenliggende partij en stichtte zij veel gevaar met hun technisch vaardige aanvallers. Zo kregen Philip en Klinker kansen maar vonden zij steeds HFC-doelman Cussel op hun weg.

JBE_3883

Linksbuiten Campain was bij FC Amsterdam de gevaarlijkste man. Met veel snelheid en knappe passeerbewegingen was hij een ware plaag voor de defensie van de bezoekers. Maar ook Campain kon de steeds meer groeiende Cussel niet passeren. Aan de andere moest doelman Clarcke ook een aantal keren handelend optreden en werd hij een keer gered door de paal. Doordat de vele mogelijkheden maar een goal opleverde werd er met een 0-1 stand aan de thee begonnen.

Na de thee waren er een stuk minder kansen te noteren. HFC had de wedstrijd onder controle zonder zelf gevaarlijk te worden. Toch kwam FC Amsterdam  in de 60ste minuut op gelijke hoogte nadat invaller Fraenk doelman Cussel passeerde. De goal had een luchtje van buitenspel maar scheidsrechter Nefkens negeerde het vlagsignaal van de grensrechter. Direct na de 1-1 stond de thuisploeg opnieuw op achterstand. FC Amsterdam was waarschijnlijk nog aan het nagenieten en lette daarom niet goed op. Hierdoor kon Brandt zijn tweede van de middag maken en zette hij HFC heel snel wederom op voorsprong.

JBE_3833
Na de 1-2 vond er een vervelend moment plaats op het sportpark. De net ingevallen HFC-speler Wilco van der Meer brak bij een val zijn sleutelbeen en moest per brancard het veld verlaten. Na een onderbreking van 15 minuten werd het spel weer hervat.

JBE_3812

FC Amsterdam ging op zoek naar de gelijkmaker, veel grote mogelijkheden leverde dit echter niet op. De gastheren hadden dan ook hulp van de scheidsrechter nodig om langszij te komen. In blessuretijd kreeg FC Amsterdam namelijk een erg makkelijk gegeven strafschop. Klinker pakte het cadeautje graag uit en schoot de 2-2 tegen de touwen. In de allerlaatste seconde kreeg Fraenk nog een enorme kans op de overwinning maar strandde hij op doelman Cussel. Niet veel later floot Nefkens af en eindigde het duel in 2-2.