FC Amsterdam trekt zondag terug

Voorzitter Michael Gaffar heeft aan Het Amsterdamsche voetbal laten weten dat het eerste zondag team van FC Amsterdam zich drie weken voor het einde van de competitie heeft teruggetrokken uit de vierde klasse F. Afgelopen weekend verloor FC Amsterdam met 11-1 van NFC. Maandag stelde Gaffar de KNVB op de hoogte van zijn besluit.

“Ik neem de boet voor lief maar het gaat gewoon niet meer. Dit kost ons te veel geld. Ik heb samen met mijn mede bestuursleden deze beslissing genomen”, zegt voorzitter Michael Gaffar. De KNVB rest niets anders dan alle gespeelde wedstrijden van FC Amsterdam ongeldig te verklaren.  Bekijk de klassenpagina van zondag 4F voor de nieuwe stand.

Gaffar: “We zijn het seizoen met frisse moed gestart met Ray Semmoh als trainer voor de zaterdag als zondag. Gaandeweg ontstonden er op veel fronten strubbelingen. Ook kregen we het niet meer voor elkaar met de vrijwilligers. Toen heb ik tegen Ray gezegd dat hij zich moest gaan richten op de zaterdag (momenteel koploper in zaterdag 4B, red.). De zondag was een probleem. Ik heb er nog alles aan gedaan maar er werd niet meer getraind, verplichtingen werden niet nagekomen. Er was geen motivatie meer. Afgelopen zondag tegen NFC (11-1 nederlaag, red.) hadden we acht afzeggingen en moest ik spelers opstellen dit het niveau niet aan kunnen. Dat we ons nu terugtrekken betekent degradatie maar dat neem ik voor lief.”

Foto Jos Spitteler: FC Amsterdam verloor zondag met 11-1 van NFC
Foto Jos Spitteler: FC Amsterdam verloor zondag met 11-1 van NFC

FC Amsterdam lijkt op zondag ten onder te gaan aan haar eigen succes. Gaffar: “We zijn in drie jaar van 350 naar 800 leden gegaan. Op zondag hadden we amper vrijwilligers. Alles speelt zich bijna af op zaterdag bij ons. We hebben inclusief jeugd 21 teams en op zondag maar twee. Het kost gewoon geld om daar mee door te gaan. We moeten realistisch blijven. We zijn wel gewoon een amateurclub.”

Of FC Amsterdam volgend seizoen wel weer een eerste zondag team heeft of dat de stekker er helemaal uit gaat op zondag kan de voorzitter nog niet zeggen. Gaffar: “ We hebben nu nog een recreatie team. Daar gaan we binnenkort mee om de tafel of zij ook niet liever op zaterdag willen spelen. Aan de andere kant hebben we misschien volgend seizoen ook weer een nieuw eerste maar dan wel met andere afspraken. Net zoals ze nu voor de zaterdag gelden. Het is jammer dat we het nu niet gered hebben maar ik heb ook rekening te houden met mijn vrijwilligers.”

De inhaalwedstrijd SV Ouderkerk FC Amsterdam gaat vanavond dus ook niet door. Kijk voor de nieuwe stand op de klassenpagina van zondag 4F.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)