FC Amsterdam wil naar derde klasse

Ray Semmoh, de trainer van zaterdag vierde klasser FC Amsterdam, wil graag naar de derde klasse. Tevens  staat de club op het punt om te stoppen met een eerste elftal op zondag. Voorzitter Michel Gaffar liet dat eerder al doorschemeren. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft FC Amsterdam nog alle kans op de titel, al heeft het het niet in eigen hand.

Het eerste zondagteam verloor afgelopen weekend met maar liefst 11-1 van NFC en is al zo goed als gedegradeerd. Eerder dit seizoen wilde de club het team al terug trekken maar vanwege de dreiging van een hoge boete werd besloten het seizoen te maken. Ray Semmoh: “ Er gaan inderdaad geluiden om te stoppen op zondag. Ik las het ook in de krant.  Op zaterdag is er ook meer potentie en in mijn ogen is daar ook meer bestaansrecht.”

Foto Jos Spitteler: FC Amsterdam (zondag) verloor afgelopen weekend met 11-1 van NFC
Foto Jos Spitteler: FC Amsterdam (zondag) verloor afgelopen weekend met 11-1 van NFC

Het zaterdagteam presteert dit seizoen boven verwachting. Het team van ‘playing captain’ Ray Semmoh staat met nog twee wedstrijden te gaan boven aan in de vierde klasse B maar heeft het kampioenschap niet in eigen hand. Waterwijk kan bij winst zaterdag op Abcoude de koppositie overnemen. Semmoh: “We mogen absoluut niet klagen dat we er nu zo voor staan. Ik had het natuurlijk wel gehoopt. Het hangt nu van Waterwijk af.”

FC Amsterdam begon de competitie met een geheel nieuw elftal. Semmoh: “Het zijn allemaal vrienden van elkaar. Ik heb zelf acht nieuwe spelers gevonden en de rest is via via gekomen. We moesten dus wel even aan elkaar wennen en dat heeft ons in het begin vele punten gekost. Vlak voor de winterstop is het gaan lopen en hebben we goede resultaten geboekt. Het streven was om bij de eerste vier te eindigen en de nacompetitie te halen. Dat is gelukt. We hebben een elftal dat in de derde klasse thuis hoort in ieder geval.”

Ray Semmoh (43) speelt nog steeds iedere wedstrijd mee: "We moeten wel verjongen"
Ray Semmoh (43) speelt nog steeds iedere wedstrijd mee: “We moeten wel verjongen”

Met voormalig zaalvoetbal virtuoos Jermaine Vanenburg en de ervaring van Kwame Cruden zou FC Amsterdam dan ook niet misstaan in de derde klasse. Semmoh speelde met zijn 43 jaar dit seizoen zelf nog alle wedstrijden mee. Semmoh: “ We moeten wel verjongen als we promoveren. Tactisch en technisch lukt het allemaal wel maar we zijn natuurlijk niet meer de snelste. Als de zondag echt stopt dan heb ik zeker twee spelers op het oog die ik er graag bij zou willen hebben.”

FC Amsterdam seizoen 2012 2013
FC Amsterdam seizoen 2012 2013

Aanstaande zaterdag zal er meer duidelijk worden over de kampioenskansen van FC Amsterdam. Concurrent Waterwijk speelt dan de tweede helft van het eerder gestaakte duel tegen Abcoude. Waterwijkwijk staat met 0-1 voor.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!