FC Hilversum houdt Waterwijk op gelijkspel

Waterwijk kan zich volgend weekend tegen achtervolger BFC tot kampioen van de zaterdag derde klasse C kronen. In aanloop naar de topper bleef de ploeg van Ed Otten steken op een 1-1 gelijkspel bij FC Hilversum.

In de openingsfase hadden de Almeerders een licht veldoverwicht. Ralfh Schipperijn vond de Hilversumse doelman op zijn weg, maar na zeventien minuten was het wel raak. Uit een hoekschop bracht Mike van Pareen de bezoekers aan de leiding. Hierna nam Hilversum meer het heft in handen, zonder tot echt grote kansen te komen. Dat lukte Waterwijk wel. Mitch Vogel zag zijn inzet echter gekeerd worden.

Na de hervatting was Hilversum sterker. De thuisploeg kreeg een aantal grote kansen waarbij Waterwijk ontsnapte aan een gelijkmaker. Een kwartier voor tijd kwamen de Hilversummers alsnog op gelijke hoogte. Een strak schot van Rosco Cyrus (ex-Arsenal, red.) was Waterwijk-doelman Gianni Hermans te machtig. In de slotfase ontsnapte Waterwijk zelfs aan een nederlaag toen de lat redding bracht.

“We mochten zeker niet mopperen”, zei Otten, die kon leven met het gelijkspel. “We liggen nog steeds op schema en kunnen het zaterdag tegen BFC afmaken.” De Almeerders hebben vier punten voorsprong op de runner-up, met twee wedstrijden te gaan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.

Verslag Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)