FC Hilversum voorkomt in slotfase stunt van Buitenboys

Buitenboys heeft in de zaterdag derde klasse C niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van Patrick Bal ging op bezoek bij de foutloze koploper FC Hilversum met 2-1 onderuit en blijft daardoor in de middenmoot staan.

In de openingsfase ging het gelijk op, met kansen aan beide kanten. Nadat een Hilversumse vrije trap net voor de doellijn gekeerd werd, werd de score vlak voor rust pas geopend. Rowdy Moorman kwam goed door over de rechterkant en maakte de 0-1. Nog voor de theepauze leek de gelijkmaker in de maak, maar Jerraynell van der Pol miste van dichtbij voor de thuisploeg.

Tijdens de onderbreking voerde Hilversum-trainer Karel Bonsink een paar omzettingen door die goed uitpakten. Buitenboys werd behoorlijk onder druk gezet en de thuisploeg kreeg een aantal kansen. Een vrije trap van Dave Huymans werd uitstekend gepareerd door Buitenboys-doelman Rick van Dekken, maar spatte via de lat het veld weer in. In de rebound was ook Romario Sabajo (oud-Purmersteijn en JOS/Watergraafsmeer) niet trefzeker.

De druk werd voor de Almeerders steeds groter en de gelijkmaker kon niet lang uitblijven. Met opnieuw een vrije trap liet Huymans keeper Van Dekken kansloos. Vijf minuten voor tijd stelde FC Hilversum helemaal orde op zaken met de winnende treffer. Van Dekken had geen antwoord op een kopbal van Van der Pol: 2-1. Dat de thuisploeg vervolgens niet uitliep naar 3-1, was te danken aan de lat.

Door de 2-1 nederlaag is Buitenboys naar de achtste plaats gezakt. Over twee weken krijgen de Almeerders OSM’75, dat met hetzelfde puntenaantal (tien) één plaats hoger staat, op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.