FC Lienden bezorgt AFC in slotfase eerste nederlaag in 2018

De sterke opleving van tweededivisionist AFC is door FC Lienden een halt toegeroepen. De ploeg van André Wetzel zag een 1-2 voorsprong in de slotfase in rook opgaan (3-2), waardoor de Amsterdammers de kans lieten liggen om zich naar een veilige plek te spelen.

AFC begon niet heel sterk in de Betuwe. Een kopbal van Danny van den Meiracker wist Patrick Zonneveld nog wel te keren, maar na een klein halfuur werd de sluitpost bij de eerste paal geklopt door de spits van Lienden: 1-0. Pas daarna kon AFC iets uitrichten. Een rollertje van Raily Ignacio was een makkelijke prooi voor Lienden-doelman Jan Schimmel. De tweede serieuze kans van de Amsterdammers leverde acht minuten voor rust wel de gelijkmaker op. Matthijs Jesse profiteerde van een fout van Jermo Wilsterman, omspeelde Schimmel en schoot de 1-1 binnen.

De Amsterdammers pakten na ruim een uur spelen opnieuw een cadeautje van de thuisploeg uit. Schimmel liet een schot van Tom van den Brink los en in de rebound wist Ignacio hier wel raad mee: 1-2. Twaalf minuten voor tijd kwam Lienden weer terug op gelijke hoogte. Een voorzet van Jawad Bellahsan werd door Nick Hak achter de weifelend uitkomende Zonneveld gewerkt.

De ploeg van Hans Kraay ging in de slotfase erop en erover. Thomas van den Houten voorkwam een tegentreffer door een lob van Bellahsan van de doellijn te halen, maar in de tweede minuut van de blessuretijd was de invaller alsnog trefzeker. In de jacht op een winnende treffer verspeelde AFC de bal in het strafschopgebied van Lienden, Mo Bendadi pikte de bal op en stuurde Bellahsan met een lange bal de diepte in. De aanvaller schudde Magid Jansen van zich af en schoot de 3-2 binnen.

Een zure nederlaag voor de Amsterdammers, die hierdoor op de zestiende plaats blijven staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.