Home / Algemeen / FC Lienden trekt eerste elftal opeens terug uit Tweede Divisie

FC Lienden trekt eerste elftal opeens terug uit Tweede Divisie

De Tweede Divisie gaat verder zonder FC Lienden. De club uit de Betuwe kwam dinsdagavond met het verrassende bericht om het eerste elftal per direct uit de competitie te halen. De sponsoren hebben de geldkraan dichtgedraaid.

Maandagavond namen hoofdsponsors Adrie Timmer en Nico Wagenvoort het besluit om per direct te stoppen met het faciliteren en financieel ondersteunen van de topvoetbalactiviteiten van FC Lienden. Volgens hun is het niet verantwoord om op de huidige manier door te gaan en is er ook geen uitzicht op beter. “Van een gedegen fundament is helaas nooit sprake geworden. Ieder perspectief hierop ontbreekt, het vertrouwen en de verwachting dat hierin in de nabije toekomst verandering komt is niet aanwezig”, luit de verklaring.

De club heeft in een reactie op de eigen website uitgesproken het volste vertrouwen te hebben dat het voorbestaan van de breedtesport niet in gevaar komt, omdat de financiën in de komende periode op een correcte manier worden afgehandeld met de ‘Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden’. De KNVB wordt op de hoogste gesteld van het verdwijnen van het eerste elftal.

Doordat FC Lienden uit de competitie wordt gehaald – wat overigens nog niet is gebeurd – is de eerste degradant bekend. Vanwege de bijzondere degradatieregeling – waarin één amateurclub en één beloftenteam (laagste) degraderen – spelen de twee laagst geëindigde amateurclubs aan het eind van het seizoen nacompetitie. Bovendien worden alle uitslagen van FC Lienden geschrapt en is koploper AFC de 0-3 overwinning van vorig seizoen kwijt.

Foto: Philip Cousin

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)