FC Lisse opnieuw te sterk voor De Dijk

Tweededivisionist De Dijk heeft voor de tweede keer dit seizoen met 3-0 verloren van FC Lisse. In de Bollenstreek kwamen alle doelpunten na rust tot stand, waardoor de ploeg van Jochem Twisker niet van een nacompetitieplek afkomt.

Binnen veertig seconden had Harry Zwarthoed de openingstreffer op zijn schoen, alleen stond de paal deze in de weg. In de eerste helft deden beide ploegen overigens weinig voor elkaar onder. Aan de andere kant van het veld faalde Martin van Eeuwijk oog-in-oog met doelman Roy Pistoor tot twee keer toe.

Na de rust was diezelfde Van Eeuwijk wel trefzeker. Een ongelukkige handsbal van Frank Schilder, in de muur tijdens een vrije trap, werd bestraft met een strafschop, die de aanvaller benutte voor de 1-0. Vlak daarna ontsnapten de Amsterdammers aan een grotere achterstand na een misser van Rowdy van Putten vlak voor het doel.

Raymond Baten was dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet werd net voor de doellijn weggehaald door Kevin van der Zwet. Daarna liep FC Lisse in het laatste kwartier uit. Justin Valk tekende uit een hoekschop voor de 0-2 en in de blessuretijd bepaalde Rowdy van de Putten de eindstand op 3-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Omdat concurrent De Treffers niet won van HHC Hardenberg, blijft de achterstand op de veilige nummer veertien beperkt tot drie punten. De Dijk staat nog steeds op de vijftiende plek, maar met morgen AFC-TEC op het programma, zullen de Amsterdammers één plaats zaken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.